Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin a afirmat că există „unii pași pozitivi” în negocierile pentru pace dintre Rusia și Ucraina

Vladimir Putin a afirmat că există „unii pași pozitivi” în negocierile pentru pace dintre Rusia și Ucraina

Vladimir Putin a oferit declarații despre negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina, în a 16-a zi de război. În decursul zilei de joi, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, au discutat în Turcia, dar nu au ajuns la nicio soluție concretă. După ce Moscova și-a exprimat condițiile în care va accepta pacea, președintele rus a transmis că există „unii pași pozitivi”.

Vladimir Putin a afirmat că există „unii pași pozitivi” în negocierile pentru pace dintre Rusia și Ucraina

În timpul unei întrevederi cu aliatul său belarus Aleksandr Lukaşenko de vineri, Vladimir Putin a vorbit despre negocierile dintre țara sa și Ucraina. Nu a oferi prea multe detalii despre discuțiile purtate de până acum, însă a precizat că discuțiile vor continua și în zilele ce urmează.

Dacă până acum întrevederile pentru pace dintre Ucraina și Rusia nu au reprezentat niciun progres în vederea încheierii unui armistiţiu, acum „există unii pași pozitivi”, după cum a declarat Putin.

Vă voi informa (…) despre cum se derulează negocierile, care au loc de acum aproape în fiecare zi. Există unii paşi pozitivi”, a declarat președintele Rusiei.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a comunicat ce trebuie să facă Ucraina pentru încetarea războiului.

Cât despre condițiile pe care Rusia le impune Ucrainei, cerințele lor sunt cât se poate de clare. Trupele lui Volodimir Zelenski vor fi nevoite să se predea, iar statul va fi nevoit ulterior 6 condiții, care au fost prezentate de Serghei Lavrov.

Conform informațiilor publicate de ZN:UA, Rusia cere Ucrainei următoarele  lucruri:

  • Refuzul de a trece la NATO. Statutul neutru al Ucrainei. Rusia este gata să devină unul dintre garanți.
  • Rusa este a doua limbă de stat. Abrogarea tuturor legilor care o restricționează.
  • Recunoașterea Crimeei de către Ucraina ca rusă.
  • Recunoașterea de către Ucraina a independenței „DPR” și „LPR” în limitele administrative ale regiunilor (inclusiv teritoriile controlate acum de Ucraina).
  • „Denazificare”. Interzicerea activităților partidelor ultra-naționaliste, naziste și neonaziste și organizațiilor publice, abolirea legilor existente privind glorificarea naziștilor și neonaziştilor.
  • „Demilitarizarea Ucrainei”. O respingere completă a armelor ofensive, sub care, dacă se dorește, pot fi aduse orice tip de arme.

Clarificarea acestor cerințe nu înseamnă însă că atacurile asupra Ucrainei vor înceta curând. Cetățenii vor putea în continuare să părăsească țara prin coridoarele umanitare stabilite în urma negocierilor de la Belarus, dar armata rusă nu se va opri din acțiunile sale până când cerințele menționate anterior nu vor fi îndeplinite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: