Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina. Cum a reacționat Volodimir Zelenski

Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina. Cum a reacționat Volodimir Zelenski

Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina. Iată cum a reacționat Volodimir Zelenski!

Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina

Putin a ordonat forțelor ruse să respecte un armistițiu de 36 de ore în Ucraina pentru a marca Crăciunul ortodox. Ucraina a reacționat joi, calificând declarația rusă de încetare a focului drept „ipocrizie” și „propagandă”.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat joi, 5 ianuarie, ca forțele armate ale Moscovei să respecte o încetare a focului de 36 de ore în Ucraina în acest weekend, cu ocazia sărbătorii Crăciunului ortodox rusesc, a anunțat Kremlinul.

Ordinul vine în urma unei propuneri făcute de șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, mai devreme în cursul zilei, care a fost respinsă de un oficial din cadrul biroului prezidențial ucrainean ca fiind propagandă.

„Bazându-ne pe faptul că un număr mare de cetățeni care profesează religia ortodoxă trăiesc în zonele de luptă, facem apel la partea ucraineană să declare încetarea focului și să le ofere posibilitatea de a participa la slujbe în ajunul Crăciunului, precum și în ziua Nașterii lui Hristos”, potrivit ordinului lui Putin, adresat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, și publicat pe site-ul Kremlinului, potrivit lemonde.fr.

Ucraina consideră declarația rusă de încetare a focului drept „ipocrizie” și „propagandă”

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a calificat încetarea focului drept „ipocrizie”.

Rusia „trebuie să părăsească teritoriile ocupate – doar atunci va avea un „armistițiu temporar”. Păstrați-vă ipocrizia pentru voi înșivă”, a scris el pe Twitter ca reacție la anunțul Kremlinului.

„Acesta este un gest de propagandă completă și nimic mai mult”, a mai spus el într-o declarație separată.

Kirill a sugerat un armistițiu începând de vineri la prânz până sâmbătă la miezul nopții, ora locală. Biserica Ortodoxă Rusă, care folosește vechiul calendar iulian, sărbătorește Crăciunul pe 7 ianuarie,mai târziu decât calendarul gregorian, deși unii creștini din Ucraina marchează, de asemenea, sărbătoarea la această dată.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a respins apelul lui Kirill ca fiind „o capcană cinică și un element de propagandă”.

Președintele Volodymyr Zelensky propusese, deasemenea, o retragere a trupelor rusești mai devreme, pe 25 decembrie, dar Rusia a respins-o.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: