Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin îi îndeamnă pe soldații ucraineni să întoarcă armele împotriva propriului Guvern. Discursul președintelui rus

Vladimir Putin îi îndeamnă pe soldații ucraineni să întoarcă armele împotriva propriului Guvern. Discursul președintelui rus

Vladimir Putin a ținut vineri un discurs în care a transmis un mesaj important soldaților din armata ucraineană. După ce ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov,  a negat marți dreptul la suveranitate al Ucrainei. Președintele rus i-a îndemnat pe soldați să întoarcă armele împotriva propriului Guvern, ai cărui reprezentanți i-a numit „neonaziști”.

Vladimir Putin îi îndeamnă pe soldații ucraineni să întoarcă armele împotriva propriului Guvern. Discursul președintelui rus

Vladimir Putin a transmis, vineri, un mesaj important pentru armata ucraineană, după ce trupele sale le-au atacat țara. Președintele rus condamnă Guvernul, motiv pentru care i-a îndemnat pe soldați să întoarcă armele împotriva lor.

„Încă o dată mă adresez soldaților din armata ucraineană. Nu permiteți neonaziștilor să folosească copiii voștri, soțiile voastre, bătrânii voștri ca pe niște scuturi vii. Luați puterea în mâinile voastre. Noi cu voi ne vom înțelege mult mai bine decât cu această șleahtă de narcomani și neonaziști care s-a aciuat în Kiev și a luat ostatic întreg poporul ucrainean”, a spus Putin într-un discurs după reuniunea Consiliului de Securitate.

Amintim că războiul dintre Ucraina și Rusia s-a născut din dorința Kievului de a adera la NATO. Moscova a văzut această apropiere drept o amenințare, motiv pentru care a decis să reacționeze. După săptămâni în care la granița dintre cele două state tensiunea a fost în creștere, joi trupele rusești au primit ordinul de atac.

Vladimir Putin a ținut să mulțumească armatei sale, care ar apăra atât poporul, cât și interesele acestuia.

„Vreau să apreciez la cel mai înalt nivel acțiunea soldaților și ofițerilor ruși. Ei actionează cu mult curaj, cu profesionalism și eroism, îndeplinindu-și datoria militară, și apără poporul nostru și patria noastră”, a adăugat el.

Ucraina a fost atacată de pe trei fronturi

După ce Moscova a dat ordinul atacului în dimineața zilei de 24 februarie, Ucraina a fost atacată de pe trei fronturi. Puncte importante ale țării au fost bombardate, iar vineri atacurile s-au concentrat asupra Kievului, după ce armata rusească a preluat controlul asupra centralei nucleare de la Cernobîl.

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat vineri că Rusia este dispusă la negociere, însă doar în condiția în care Ucraina va renunța la arme.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: