Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin și familia lui s-au retras într-un loc secret, care i-ar putea apăra în cazul unui război nuclear

Vladimir Putin și familia lui s-au retras într-un loc secret, care i-ar putea apăra în cazul unui război nuclear

GALERIE FOTO (2)

În timp ce Ucraina este atacată de trupele ruse, au apărut în presă informații conform cărora Vladimir Putin s-ar fi retras într-un loc secret. Nu ar fi plecat singur, ci însoțit de familia sa. 

Vladimir Putin și familia lui s-au retras într-un loc secret, care i-ar putea apăra în cazul unui război nuclear

Cel care a oferit aceste informații presei este Valery Solovey, fost profesor și politolog. Declarațiile sale au fost prezentate de jurnaliștii britanici de la Daily Mail, care au precizat și locul unde s-ar afla în acest moment.

Solovey a precizat că președintele ar fi plecat în decursul weekendului trecut, însoțit de familia sa. Destinația lor a fost un buncăr special pregătit în caz de război nuclear, situat în Munții Altai.

Politologul a mai precizat că nu este vorba de un buncăr obișnuit, după cum sunt prezentate la televizor, ci de un loc care i-ar oferi lui Putin toate condițiile necesare unui trai liniștit.

„În weekend, familia președintelui Putin a fost evacuată într-un buncăr special pregătit în caz de război nuclear. Acest buncăr este situat în Munții Altai. De fapt, nu este un buncăr, ci un adevărat oraș subteran, dotat cu echipamente electronice, de ultimă oră”, a spus Valery Solovey.

Locul secret al lui Vladimir Putin este un lot de pământ din districtul Ongudaysky, care se învecinează cu Mongolia, China și Kazahstan, transformat într-un adăpost special. Totul ar fi fost construit de  multinaționala Gazprom.

Nu este prima oară când Valery Solovey face declarații despre Vladimir Putin. În urmă cu o săptămână, a intrat în atenția autorităților ruse după ce a afirmat că președintele rus ar avea probleme de sănătate. A fost reținut și interogat,  iar odițerii ruși i-au percheziționat locuința și i-au confiscate și mai multe obiecte electronice din casă.

sursa: protv
sursa: protv

Aceste dezvăluiri vin la doar trei zile după ce președintele Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să pună în stare de alertă maximă forțele de descurajare nucleară, după cum au transmis Reuters și AFP.

„Ordon ministrului apărării și șefului Statului Major să pună forțele de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă. După cum vedeți, nu numai că țările occidentale iau măsuri neprietenoase împotriva țării noastre în dimensiunea economică – mă refer la sancțiunile ilegale pe care toată lumea le cunoaște foarte bine -, dar și înalții oficiali ai principalelor țări NATO își permit să facă declarații agresive în ceea ce privește țara noastră”, a declarat Putin într-o întâlnire cu șefii săi militari, transmisă la televiziunea de stat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: