Redactia.ro
Home » Știri » Vloggerul Selly, victorie în instanță împotriva România TV. Postul trebuie să-i plătească daune de 100.000 de lei pentru defăimare

Vloggerul Selly, victorie în instanță împotriva România TV. Postul trebuie să-i plătească daune de 100.000 de lei pentru defăimare

Volggerul Selly a câștigat în instanță procesul împotriva postului de televiziune România TV. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel.

Selly a câștigat procesul cu postul România TV

Andrei Şelaru, cunoscut în mediul online drept vloggerul Selly, a câștigat procesul intentat postului România TV, după campania de denigrare dusă de televiziune împotriva acestuia, potrivit paginademedia.ro.

Tribunalul București a decis că România TV trebuie să-i plătească vloggerului daune morale de 100.000 de lei (aproximativ 20.000 de euro) şi să acopere cheltuielile de judecată.

De la ce a pornit conflictul dintre Selly și România TV

Potrivit paginademedia.ro, este vorba despre o întreagă campanie de defăimare dusă de România TV la adresa lui Selly după ce vloggerul a făcut o farsă presei. Vloggerul a vrut să arate că unele instituţii de presă preiau informaţii din tot felul de surse, fără o minimă verificare.

Selly a dat în judecată postul TV după seria de materiale difuzată de România TV. Asta după ce postul a preluat, fără să verifice, un material în care părea că vloggerul era implicat în accident. Ulterior, Selly a dezvăluit că a fost o farsă făcută tocmai pentru a dovedi că România TV preia informații fără să le verifice (multe titluri au picat însă în această farsă, pe lângă postul de știri), relatează paginademedia.ro.

Ce le cere Selly celor de la România TV

„După farsă cu accidentul, cei de la România TV au pornit o campanie de linșaj mediatic la adresa mea. Le cer 100.000 de euro daune morale, pentru afectarea imaginii mele, pentru impactarea reputației”, a declarat Selly pentru paginademedia.ro.

„Pe lângă cei de 100.000 de euro, mai am câteva cereri. Una este obligarea România TV să difuzeze, pe cheltuiala lor, hotărârea definitivă, în termen de cinci zile de la emitere și plata cheltuielilor de judecată”, a continuat el.

„Acesta este prejudiciul moral pe care eu consider că l-au provocat prin acele știri false care păcăleau privitorii că eu am probleme cu poliția, că poliția mă anchetează. Cum că am primit bani de la Viorica Dancilă și de la PSD. Dar și pentru cele de dinainte de farsă cu accidentul, când au pus pe burtieră prezentator împușcat de milionarul Selly. Este un prejudiciu moral. Se uitau 500.000 de oameni la emisiunea lui Ioan Korpos și consider că prejudiciul este justificat. Am primit apeluri de la rude, de la prieteni, de la cunoscuți, care mă întrebau dacă este adevărat ce se spune despre mine pe post. Asta înseamnă că au avut efect. Trebuie să spun că nu e un prejudiciu material! Eu nu susțin că am pierdut bani in urmă celor spuse de ei, ci că este un prejuduciu adus reputației mele,” a concluzionat Selly pentru sursă citată.

În august 2020, Selly a filmat și un vlog prin care a anunțat că va da postul TV în judecată.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: