Redactia.ro
Home » Știri » Voicu Enăchescu, dirijorul și fondatorul Corului de Cameră Preludiu, a murit la vârsta de 79 de ani

Voicu Enăchescu, dirijorul și fondatorul Corului de Cameră Preludiu, a murit la vârsta de 79 de ani

Voicu Enăchescu a încetat din viață astăzi, 19 noiembrie 2022. El era dirijorul și fondatorul Corului de Cameră Preludiu, unul dintre cele mai titrate și apreciate ansambluri corale din Romania. Iată ce se știe până acum despre decesul muzicianului.

Voicu Enăchescu, dirijorul și fondatorul Corului de Cameră Preludiu, a murit la vârsta de 79 de ani

Din primele informații, cauzele decesului lui Voicu Enăchescu sunt necunoscute. Cu peste 40 de ani de experiență, dirijorul a fost unul dintre reperele mișcării corale din România și a fondat Corul de Cameră Preludiu.

El a deținut numeroase premii internaționale, acordate atât Corului de Camera Preludiu, cât și artei sale dirijorale, conform radioromaniacultural.ro.

Voicu Enăchescu, decorat cu Ordinul „Meritul Cultural în Grad de Comandor pentru Promovarea Culturii”

Voicu Enăchescu s-a născut în 24 mai 1943, în localitatea Brănești, din județul Dâmbovița. El a absolvit Conservatorul de Muzica Ciprian Porumbescu din București. Prima experiență corală o trăiește în Corul de Copii Radio, unde devine fascinat de maestrul dirijor de la aceea perioadă – Ion Vanica.

În 1972, înființează Corul de Cameră Preludiu, un grup coral alcătuit din studenți ai Universității Bucuresti și ai Conservatorului ce avea să devină unul dintre cele mai titrate și apreciate ansambluri corale din Romania.

În 1991, a devenit director al Centrului Național de Artă Tinerimea Română. De-a lungul timpului, Voicu Enachescu a dirijat corurile Filarmonicilor din țară – Craiova, Iași, București și a sustinut workshop-uri de specialitate cu coruri din mai multe țări, cum ar fi Franța, Olanda, Grecia, Republica Moldova sau Polonia.

În 2004, el a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural în Grad de Comandor pentru Promovarea Culturii”, a mai relatat sursa menționată anterior.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: