Redactia.ro
Home » Știri » Vreme capricioasă de Sfânta Maria 2023: Revin furtunile

Vreme capricioasă de Sfânta Maria 2023: Revin furtunile

Vreme capricioasă de Sfânta Maria 2023: Revine furtunile

Vreme capricioasă de Sfânta Maria 2023! Revine furtunile! Iată detaliile!

Vreme capricioasă de Sfânta Maria 2023

Ziua Sfintei Maria, sărbătoare cunoscută și sub numele de Adormirea Maicii Domnului, marchează nu doar un moment de semnificație religioasă, ci și schimbări în regimul meteorologic. În ciuda așteptărilor pentru o zi senină și caldă, prognoza meteo pentru anul 2023 aduce vești neașteptate, revin furtunile.

Revin furtunile de Sfânta Maria 2023

Încă din orele nopții, cerul se va dezvălui într-o mantie senină, însă semnele de înnorări se vor contura treptat în sudul țării. Pe parcursul nopții, se anunță averse slabe și descărcări electrice pe arii restrânse în regiunile Oltenia și Muntenia, precum și în sud-vestul Dobrogei. Aceste fenomene meteorologice, deși limitate în amploare, indică o schimbare a vremii și posibilitatea ca ziua de Sfânta Maria să fie marcată de variații climatice neașteptate.

Marti, valorile termice vor înregistra scăderi în Oltenia și sudul Banatului, în timp ce în majoritatea zonelor se vor menține temperaturi călduroase. Cerul va fi presărat cu înnorări temporare și, în ciuda așteptărilor inițiale, vor apărea perioade de averse caracterizate și de fenomene torențiale, în special în Oltenia. Ploile vor apărea și în Muntenia, iar seara se vor intensifica în regiuni precum Banat, Crișana și Transilvania. Vântul va sufla moderat, cu rafale sporadice, aducând o componentă dinamică în tabloul climatic.

Acest model instabil va continua și în zilele următoare. Miercuri, în timp ce termometrele se vor menține într-un interval călduros, vor apărea înnorări și averse ce pot avea caracter torențial, în special în regiunile montane. Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi însemnate, iar grindina poate deveni un factor de risc. Condițiile meteorologice vor varia de la regiune la regiune, cu vânturi moderate și temperaturi maxime între 27 și 34 de grade.

Joi, temperatura se va intensifica în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va crește, în special în sudul Moldovei și Olteniei. Cerul va aduce înnorări și posibilitatea unor averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă se vor concentra în nordul și centrul teritoriului, unde precipitațiile pot acumula peste 15-25 l/mp.

Vineri, căldura își va păstra dominanța, iar aversele și izolat descărcările electrice vor continua să influențeze vremea. Se prevăd momente de instabilitate, în special în regiunile nord-vestice și la munte. În ciuda acestor schimbări, temperaturile vor rămâne ridicate, reprezentând o caracteristică distinctă a perioadei.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: