Redactia.ro
Home » Știri » Vreme neobișnuit de caldă în februarie: Directorul ANM anunță o schimbare semnificativă a temperaturilor

Vreme neobișnuit de caldă în februarie: Directorul ANM anunță o schimbare semnificativă a temperaturilor

Vreme neobișnuit de caldă în februarie: Directorul ANM anunță o schimbare semnificativă a temperaturilor

În ultimele zile, românii au fost surprinși de temperaturile mai scăzute pentru această perioadă a anului. Cu toate acestea, meteorologii prezic că vremea va suferi o schimbare radicală în zilele următoare, aducând cu sine o atmosferă tipică de primăvară în majoritatea zonelor țării.

Vreme neobișnuit de caldă în februarie

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat că temperaturile vor înregistra o creștere semnificativă, în special începând cu mijlocul săptămânii curente.

„Zilele următoare consemnăm o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi în creștere, în special de la mijlocul acestei săptămâni.

Dacă astăzi și mâine contăm pe temperaturi, la nivelul maximelor, de până la 13…14 °, chiar și ziua de miercuri poate să aducă un ecart între 5i până la 14 ° C, inclusiv în Capitală 10…12 °C, de joi, de la mijlocul acestei săptămâni, vorbim de temperaturi de la 8 până la 16 °, inclusiv în Capitală, 14…15 °, pentru că finalul de săptămână să aducă temperaturi de până la 17…18 °”, a explicat directorul ANM, la Antena3 CNN. 

Directorul ANM anunță o schimbare semnificativă a temperaturilor

Această perioadă de vreme neobișnuit de caldă pentru luna februarie vine ca urmare a unei abateri termice pozitive remarcabile înregistrate deja în prima parte a lunii. Elena Mateescu a subliniat că abaterea termică pozitivă pentru intervalul 1-18 februarie este de 6,6 °C, ceea ce reprezintă un record.

„Așadar, vom avea o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cum de altfel a fost întreaga lună februarie, și în condițiile în care, la acest moment, înregistrăm deja un record în ceea ce privește abaterea termică pozitivă pentru intervalul 1-18 februarie, vorbim de 6,6 ° C. 

Așa cum arată estimările până la finalul acestui luni, este posibil ca luna februarie din acest an să rămână în topul celor mai călduroase, depășind recordul înregistrat în 2016, cu 5,7 ° C abatere termică pozitivă”, a adăugat Mateescu.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: