Redactia.ro
Home » Știri » Vremea devine instabilă în România! Meteorologii anunță ploi torențiale cu tunete, fulgere, grindină și caniculă. Prognoza meteo

Vremea devine instabilă în România! Meteorologii anunță ploi torențiale cu tunete, fulgere, grindină și caniculă. Prognoza meteo

Prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni: De la ninsori la o revenire a verii

Vremea devine instabilă în România! Meteorologii anunță ploi torențiale cu tunete, fulgere, grindină și caniculă. Iată prognoza meteo!

Prognoza meteo

Țara noastră se pregătește să se confrunte cu un amestec fascinant de fenomene meteorologice. De la ploi torențiale cu tunete și fulgere în zonele montane până la caniculă în sudul României! Iată detaliile!

 Prognoza meteo – Joi

În vestul, nord-vestul, nordul și parțial în centrul teritoriului, precum și în zona de munte, vremea va deveni instabilă. Valorile termice diurne se mențin peste medii, dar vom avea perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Probabilitatea pentru cantități semnificative de apă este mai ridicată în anumite zone, precum Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei și zona Carpaților, unde cantitățile pot depăși 20-30 l/mp.

În regiunile sudice și estice, vremea rămâne călduroasă, cu cer variabil și fenomene asociate instabilității atmosferice izolate.

În București, vremea va fi călduroasă, devenind caniculară după-amiaza. Indicele temperatura umezeală (ITU) poate atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul nopții se pot înregistra ploi slabe.

 Prognoza meteo – Vineri

Vremea va fi în general instabilă. Înnorările vor fi persistente în nord și la munte, iar în sud va fi variabil și doar cu izolat averse. După-amiază, în regiunile sudice, sud-vestice și centrale, vor apărea înnorări temporar accentuate și local averse, însoțite de descărcări electrice. Izolat, există posibilitatea condițiilor de grindină.

 Prognoza meteo – Sâmbătă

Valorile termice vor scădea ușor în sud și sud-est, apropiindu-se de normele climatologice ale datei. În vest-nord-vest, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit. Pot exista ploi slabe în zonele montane, în Oltenia și Banat, iar în restul teritoriului vor fi înnorări temporare.

 Prognoza meteo – Duminică

Vremea va fi ușor mai caldă decât normalele pentru această perioadă, cu temperaturi maxime în general între 23 și 29 de grade. Cerul va fi variabil, iar în zone restrânse pot apărea ploi slabe.

Luni, marți, miercuri: Încălzire și instabilitate crescută

Vremea va fi mult mai caldă decât de obicei, cu probabilitate crescută pentru fenomene de instabilitate atmosferică în a doua parte a intervalului, în special în jumătatea de nord-vest.

București: Încălzire și șanse de instabilitate

În București, vremea va deveni din nou călduroasă, iar fenomenele de instabilitate atmosferică pot fi posibile în ultima zi a perioadei.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: