Redactia.ro
Home » Știri » Vremea face ravagii! Zeci de case au fost distruse de inundații și oamenii au ajuns pe străzi: “Nenorocire, ne ia apa!”

Vremea face ravagii! Zeci de case au fost distruse de inundații și oamenii au ajuns pe străzi: “Nenorocire, ne ia apa!”

GALERIE FOTO (5)

Vremea a luat-o razna în ultima perioadă. Vântul a pus stăpânire pe majoritatea regiunilor din țară și ploile au făcut ravagii. Un județ a fost lovit puternic de inundații, iar oamenii au ajuns în pragul disperării. Casele lor au fost distruse de cantitățile mari de apă și oamenii sunt disperați.

Case distruse de inundații

Inundațiile fac ravagii în Caraș-Severin și oamenii sunt disperați, după ce și-au văzut casele și curțile pline de apă. În cele 20 de minute de ploaie, au curs  peste 70 de litri pe metru pătrat.

Oamenii au disperat în cartierul Măgura din orașul Bocșa, unde locuințele lor au fost inundate sâmbătă noapte. Membrii SVSU Bocșa și pompierii militari de la ISU Caraș Severin, Detașamentul Reșița au fost primii care au intervenit și au acordat ajutor oamenilor care priveau cum casele lor se încarcă cu apă.

”Nenorocire, ne ia apa! Ia uite, aici! Toată apa asta intră în casă”, au strigat locuitorii, disperați, potrivit Observator.

Oamenii speră că autoritățile îi vor ajuta, pentru că multe bunuri au fost afectate de inundații. Echipajele de salvare spun că au reușit să îndrepte apa către stradă si populația este în siguranță, dar ploile continuă până spre finalul săptămânii viitoare, ceea ce face ca riscul de inundație să fie extrem de mare.

Luni și marti va fi foarte frig, iar maximele nu vor depăși 3-4 grade. Abia de joi se va mai încălzi.

Pericol de inundații

Județul Caraș-Severin este sub amenințarea codului portocaliu de inundaţii. Specialiștii spun că este pericol de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Bistra şi Bârzava, valabil până duminică la ora 12:00. Vremea este extrem de rea și oamenii încă sunt disperați, sperând că vor fi feriți de o altă lovitură a apelor.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie”, au anunțat hidrologii.

Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Bistra, Pogăniș – bazin amonte Ac. Cadar Duboz (afluenți ai râului Timiș) – județul Caraș-Severin și Bârzava – județele: Caraș-Severin și Timiș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: