Redactia.ro
Home » Știri » Vremea pentru săptămână 25 iulie – 1 august. Cum va fi vremea în stațiunile de la mare

Vremea pentru săptămână 25 iulie – 1 august. Cum va fi vremea în stațiunile de la mare

Canicula sahariană cuprinde toată România! Temperaturile ating 40 de grade. Avertismentul climatologilor
Continuă zilele de foc în Capitală și nu numai. Toată țara se luptă cu temperaturile extrem de ridicate. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea săptămâna aceasta. Potrivit specialiștilor, canicula puternică se va menţine  până la sfârşitul lunii lui Cuptor în cea mai mare parte a ţării. În sud, temperaturile vor ajunge din nou la 40 … 41 de grade Celsius la umbră, iar nopţile vor fi tropicale.

Caniculă în toată țara, în jur de 40 de grade Celsius la umbră

În săptămână 25 iulie – 1 august, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Temperaturile vor avea maxime între 28 și 37 de grade Celsius (mai cald în sud și vest) și vor fi furtuni în 31 iulie, în Transilvania.

Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă şi instabilitate atmosferică, până vineri

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, noi avertizări nowcasting Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă, disconfort termic, dar şi de instabilitate atmosferică, valabile în cea mai mare parte din ţară până vineri.
Conform prognozei de specialitate, pe parcursul zilei de marţi va fi Cod galben de căldură excesivă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general, temperaturile maxime se vor situa între 33 şi 37 de grade.
Tot marţi va fi Cod portocaliu de caniculă în judeţe din Banat, Crişana, Oltenia şi local în Muntenia şi vestul Transilvaniei şi al Maramureşului. După-amiaza se vor înregistra valori termice de 37 – 39 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20 – 22 de grade şi prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
Potrivit sursei citate, în intervalul 26 iulie, ora 18:00 – 27 iulie, ora 3:00, va fi în vigoare un Cod galben de vreme instabilă, ce va afecta zone din vestul şi nord-vestul ţării. Vor fi intensificări ale vântului şi vijelii, cu viteze la rafală de peste 55 – 70 km/h, descărcări electrice şi izolat averse torenţiale.
De asemenea, pe durata zilei de joi, 27 iulie, intră în vigoare un Cod portocaliu de căldură în Oltenia şi Muntenia, unde după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37 – 40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20 – 22 de grade. Pe parcursul aceleiaşi zile, local în zonele de munte şi în centru, iar după-amiaza şi în noaptea de miercuri spre joi (27/28 iulie) şi în regiunile sudice şi sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Caniculă și zile de foc în ultima săptămână din iulie

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat pentru România TV că sunt zile de foc, cu temperaturi ce vor atinge 40 de grade în majoritatea zonelor țării. Elena Mateescu a precizat că vom avea zile complicate din punct de vedere meteorologic, cu ploi torenţiale şi temperaturi ridicate, inclusiv pe timpul nopţii.
„Acest val de căldură va ţine şi pe parcursul săptămânii acesteia, vor fi temperaturi în creştere, mai ales de marţi. De mâine până joi, vorbim de un cod galben pentru că valul de căldură va persista în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde în cea mai mare parte a ţării, în special în partea de vest şi sud a ţării. Maximele se vor situa frecvent între 33 şi 37 de grade Celsius, iar pentru ziua de marţi ne vom afla sub incidenţa unui cod portocaliu pentru zonele Banat, Crişana, Oltenia, local Muntenia, vestul Transilvaniei şi al Maramureşului. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20-22 de grade”, a declarat Elena Mateescu la România TV.

De la caniculă la furtuni

Furtunile de vară vor fi o prezenţă zilnică şi vor apărea din loc în loc în special în perioada 27 iulie – 2 august.
”Valul de căldură va fi de interes pe tot parcursul săptămânii viitoare. Mai ales de marţi va fi în intensificare şi maximele se vor situa între 37 şi 40 de grade Celsius, inclusiv în Bucureşti. Şi nopţile vor fi la fel de sufocante, vorbim de nopţi consecutive. De altfel, în această dimineaţă (duminică, 24 iulie – n.r.), la 18 staţii meteorologice am înregistrate cele mai înalte temperaturi minime zilnice pentru o zi de 24 iulie de când se fac măsurători meteorologice în ţara noastră”, a mai explicat Elena Mateescu, pentru sursa citată.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: