Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se schimbă radical în România! Temperaturile scad simțitor în toată țara. Anunțul meteorologilor

Vremea se schimbă radical în România! Temperaturile scad simțitor în toată țara. Anunțul meteorologilor

Vremea se schimbă radical! Ce ne așteaptă după temperaturile de vară? Anunțul meteorologilor

Vremea se schimbă radical în România! Temperaturile scad simțitor în toată țara. Iată anunțul meteorologilor!

Vremea se schimbă radical în Români

Toamna își continuă evoluția cu variații semnificative ale vremii. În acest sens, specialiștii în meteorologie ne aduc acum vestea că săptămâna viitoare va debuta cu temperaturi semnificativ mai joase, iar în regiunea de nord a țării, frigul se va instala încă de la sfârșitul acestei săptămâni. Conform Agenției Naționale de Meteorologie, temperaturile vor începe să scadă începând cu ziua de duminică în nordul țării.

„Încă ne bucurăm de o vreme frumoasă, de toamnă, mai caldă decât în mod normal a avea la această dată. 

Pe parcursul zilei de astăzi vom avea maxime de 27…28 de grade în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu 6 grade sau chiar cu 7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată. Chiar dacă dimineața ni se pare că este răcoare, să nu uităm totuși în ce lună ne aflăm. 

Această vreme frumoasă și mai caldă decât în mod normal pentru această dată se va menține până la finalul săptămânii în jumătatea de sud a teritoriului, chiar dacă mâine și în zilele următoare va fi puțin mai rece, adică maxime de până la 25, cel mult 26 de grade, acestea tot peste normele perioadei se vor situa. 

În jumătatea nordică vom avea ușoare variații, temperaturile maxime se vor situa între 19 și 23 de grade, acestea fiind și acolo ușor mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată”, a explicat Alina Șerban pentru Antena 3 CNN.

Temperaturile scad simțitor în toată țara

Începând cu ziua de luni, toate celelalte regiuni ale țării vor resimți aceeași tendință de scădere a temperaturilor. Cu toate acestea, pare că schimbarea va surveni rapid, iar după prima zi a săptămânii, căldura va reveni în țară, astfel că ne vom confrunta cu fluctuații termice.

„Avem însă un semnal că se va răci duminică în jumătatea de nord a țării, luni și în cealaltă jumătate, așa că este foarte probabil ca în prima zi a săptămânii care urmează temperaturile maxime să fie undeva între 12…13 grade până la cel mult 17…18 grade. Însă această răcire nu ne spune neapărat că se instalează toamna, pentru că săptămâna următoare va avea variații termice pe încălzire. Deci va fi o răcire de scurtă durată. 

Apar și ploile, însă acestea sunt pe arii restrânse, pentru perioade scurte de timp, în această după-amiază în jumătatea nordică, la noapte în centru, mâine în jumătatea sudică, apoi pe arii mai restrânse mai apar în jumătatea estică a teritoriului. Însă nu suficient cât să acopere deficitul de umezeală din sol”, a mai declarat meteorologul Alina Șerban, potrivit sursei citate.

Totodată, vom avea parte și de ploi, însă numai pe arii restrânse.

Vremea în București

Iată cum va fi vremea în Capitală!

„Și în Capitală vom avea vreme în general frumoasă, mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Astăzi așteptăm maxime de 27…28 de grade. Apoi, chiar dacă vor mai coborî ușor, adică undeva la 25…26 de grade, tot sunt peste ceea ce ar trebui să înregistrăm la această dată. 

Și pentru capitală există acest semnal de răcire pentru prima zi a săptămânii care urmează, apoi temperaturile vor crește din nou, vom avea variații termice chiar pe încălzire săptămâna viitoare

Probabilitatea de ploaie în Capitală este destul de scăzută, poate duminică după-amiază să apară ceva, sau spre seară. 

Minimele însă vor fi mai scăzute și vor coborî sub 0 grade în depresiuni, cel mai probabil cu acel episod de răcire se vor duce destul de jos, pentru că deja am avut minime negative de -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei”, a concluzionat meteorologul, potrivit sursei citate. 

Prognoza meteo 5 octombrie 2023

Astăzi, pe data de 5 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, atingând valori în jurul a 19 și 27 de grade Celsius. Cerul va prezenta variabilitate, iar în anumite zone, mai ales în zona montană și submontană, pot apărea ploi și fenomene electrice în timpul după-amiezei.

În București, maximele de astăzi se vor situa în jurul intervalului de 24-26 de grade, în timp ce temperaturile minime nu vor scădea sub 10 grade Celsius.

Vineri, pe data de 6 octombrie, vremea se va răci puțin, revenind în cele din urmă la temperaturile normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar în zonele montane și în sudul extrem al țării, este posibil să avem ploi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 25 de grade Celsius.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: