Redactia.ro
Home » Știri » Zelensky îi îndeamnă pe ruși să-i spună lui Putin să oprească războiul: „Am rezistat şi respingem cu succes atacurile inamice”

Zelensky îi îndeamnă pe ruși să-i spună lui Putin să oprească războiul: „Am rezistat şi respingem cu succes atacurile inamice”

GALERIE FOTO (4) Zelensky îi îndeamnă pe ruși să-i spună lui Putin să oprească războiul

Zelensky îi îndeamnă pe ruși să-i spună lui Putin să oprească războiul. Atacul Rusiei asupra Ucrainei continuă și în prezent. Militarii ucraineni se luptă pentru a-i opri pe ruși să nu intre în Kiev. Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a dat asigurări că a reușit să distrugă planul Rsuiei în a treia zi a invaziei ruse a Ucrainei. De asemenea, Zelensky îi îndeamnă pe ruși să-i pună lui Putin să oprească războiul.

Zelensky îi îndeamnă pe ruși să-i spună lui Putin să oprească războiul: „Am rezistat şi respingem cu succes atacurile inamice”

Președintele ucrainena Volodimir Zelensky a declarat că luptă împotriva Rusiei și îi îndeamnă pe ruși să vorbească cu Vladimir Putin. „Am rezistat şi respingem cu succes atacurile inamice. Luptele continuă în numeroase oraşe şi regiuni din ţară (…), însă armata noastră este cea care controlează oraşele-cheie din jurul capitalei. Ocupanții au vrut să pună marionetele lor în capitala noastră. Nu au reușit. Inamicul a folosit totul împotriva noastră: rachete, avioane de vânătoare, drone, artilerie, vehicule blindate, sabotori, parașutişti. Respingem cu succes atacul inamicului. Știm că ne apărăm țara și viitorul copiilor noștri. Kievul și zone cheie sunt controlate de armata noastr.Ocupanții au vrut să pună marionetele lor în capitala noastră. Nu au reușit.Trebuie să oprim acest război, putem trăi în pace”„, a spus Volodimir Zelensky.

Președintele Ucrainei a vorbit și despre sancțiunile dure ce ar trebui dictate împotriva Rusiei și a declarat ca Ungaria și Germania să aibă curaj să scoată Rusia din sistemul interbancare SWIFT. Zelensky a transmis și un mesaj de chemare la arme pentru ucraineni. „Trebuie să oprim acest război, să putem trăi în pace”.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, impune de sâmbătă seara o nouă stare de asediu în oraș. Aceasta va fi în vigoare de sâmbătă de la ora 17:00 până duminică la 8 dimineața. ”Toți civilii aflați pe stradă în timpul stării de asediu vor fi considerați membri ai grupurilor de sabotaj și recunoaștere ale inamicului. Vă rugăm să tratați situația cu înțelegere și să nu ieșiți afară”, a transmis edilul.

Agenția ONU pentru Refugiați spune că peste 120.000 de refugiați ucraineni au păărsit țara de când Rusia a început săptămâna aceasta atacul asupra statului vecin. Dintre aceștia, aproximativ 100.000 de ucraineni au trecut granița în Polonia. Zelenski a susținut un briefing de presă sâmbătă și a declarat că Ucraina va câștiga în fața forțelor rusești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: