Redactia.ro
Home » Știri » Zi de doliu în literatura română! S-a stins una dintre cele mai importante poete

Zi de doliu în literatura română! S-a stins una dintre cele mai importante poete

GALERIE FOTO (2) A murit Angela Marinescu

Angela Marinescu, cunoscută și sub pseudonimul Basaraba-Angela Marcovici, a fost o renumită poetă, prozatoare și eseistă care a părăsit această lume vineri, 3 noiembrie, la vârsta de 82 de ani, conform anunțurilor făcute de apropiații săi din lumea literară. Născută la 8 iulie 1941, la Arad, Angela Marinescu a lăsat o amprentă profundă în literatura română prin operele sale variate și profunde.

Un aspect notabil al personalității sale a fost sinceritatea și deschiderea cu care vorbea despre experiențele grele pe care le-a trăit de-a lungul vieții. În interviurile acordate jurnaliștilor, Angela Marinescu a împărtășit fără ezitare unele dintre cele mai tulburătoare momente din trecutul său, oferind astfel o viziune profundă asupra complexității sale umane și a motivațiilor care au stat la baza creației sale literare.

A murit Angela Marinescu

Angela Marinescu a încetat din viață în această dimineață, spre disperarea celor care au iubit-o și au apreciat-o până în acest moment. Cea care a fost considerată de mulți una dintre cele mai importante scriitoare a momentului pentru țara noastră, s-a ridicat la ceruri și le scrie poezii acum îngerilor.

„Aflu că s-a stins azi Angela Marinescu la 82 de ani, cea mai importantă poetă din literatura română. Vocea ei a reformat poezia de până la ea și a modificat-o radical și ireversibil pe cea de după ea. Am scris asta în repetate rânduri, atâta forță în poezie îi face pe mulți să pălească sau să pară fake”, a anunțat scriitorul Ştefan Baghiu pe Facebook.

A murit Angela Marinescu
A murit Angela Marinescu

Viața și cariera Angelei Marinescu

Angela Marinescu a crescut în Arad și a absolvit Liceul „Moise Nicoară” în anul 1962. Încă din copilărie, a avut aspirații de a deveni gimnastă, însă acest vis a fost brusc întrerupt de o gravă afecțiune pulmonară care a marcat profund perioada adolescenței și tinereții sale. Cu toate acestea, Angela a continuat să își urmeze pasiunea pentru literatură și a studiat medicina la Institutul de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca.

În ciuda faptului că și-a început cariera academică în domeniul medical, Angela Marinescu și-a schimbat direcția și a obținut o diplomă în psihologie în 1972 la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității București. Această schimbare de carieră a fost semnificativă în evoluția sa ulterioară ca scriitoare, influențând adâncitatea și sensibilitatea cu care aborda subiectele în lucrările sale literare.

Pe parcursul vieții sale, Angela Marinescu a avut diverse ocupări, inclusiv lucrul ca psiholog la Spitalul CFR din București în anul 1973 și ca asistentă medicală la Spitalul de Oncologie între anii 1979 și 1981. În perioada 1990-1996, a fost redactor corespondent la revista culturală „Vatra”, contribuind astfel la promovarea culturii și literaturii românești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: