Redactia.ro
Home » Homepage » Zi neagră pe litoral. Trei oameni au murit înecați. Printre ei, și un salvamar cu experiență. Cine era Sorin Georgian Olariu

Zi neagră pe litoral. Trei oameni au murit înecați. Printre ei, și un salvamar cu experiență. Cine era Sorin Georgian Olariu

GALERIE FOTO (4) Zi neagră pe litoral. Trei români au murit înecați. Printre ei, și un salvamar. Cine era Sorin Georgian Olariu

Trei oameni au murit astăzi în doar câteva ore şi alţi trei au fost salvaţi la limită, pe litoralul românesc. Printre persoanele decedate era și Sorin Georgian Olariu, de meserie salvamar. Ce apel a făcut Ministerul Afacerilor Interne.

Zi neagră pe litoral. Trei români au murit înecați. Printre ei, și un salvamar. Cine era Sorin Georgian Olariu

Trei oameni au murit înecați astăzi în doar câteva ore pe litoralul românesc. La Eforie Nord, un turist s-a dus să înoate în Marea Neagră, deşi era arborat steagul roşu, iar salvamarul care a încercat să îl salveze a fost și el prins în valurile puternice. Ambii bărbați au murit înecați. Ce de-a treia persoană și-a pierdut viața în stațiunea Saturn.

Sorin Georgian Olariu, salvamarul care a decedat în timp ce încerca să salveze un tânăr, lucra în Eforie. El avea 48 de ani și era din Târgoviște, Dâmbovița.

Apelul Ministerului Afacerilor Interne după ce trei oameni s-au înecat în doar câteva ore

„NU VĂ MAI RISCAȚI VIAȚA! Astăzi, 3 persoane au murit înecate, în doar câteva ore. La Eforie Nord, un turist a fost tras de curenți în larg, iar salvamarul care a încercat să îl salveze, a fost și el prins în valurile puternice. În final, ambii bărbați au murit înecați. Ce de-a treia persoană și-a pierdut viața în stațiunea Saturn. Acesta intrase în apă deși era arborat steagul roșu, care indică faptul că înotul este interzis. Vă rugăm insistent să respectați indicațiile salvamarilor!”, este mesajul transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

Ce înseamnă steagurile arborate în punctele de salvamar

Atunci când vrem să intrăm în apă, trebuie neapărat să ţinem cont de steagurile arborate în punctele de salvamar. Iată semnificaţia acestora:

• STEAGUL ROŞU CU GALBEN înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari.

E bine de ştiut că atunci când sub steagul roşu cu galben este arborat:

• STEAGUL ROŞU – scăldatul este interzis

• STEAGUL GALBEN – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesionişti

• STEAGUL ALB/NEGRU (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcaţiunilor   • Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar STEAGUL ALB (opţional) e semn că avem liber la distracţie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: