Redactia.ro
Home » Stil de viață » Zile libere ianuarie 2024. Care sunt primele sărbători legale din România la început de an

Zile libere ianuarie 2024. Care sunt primele sărbători legale din România la început de an

Ce sărbători legale întâlnim în ianuarie 2024?!

Ianuarie 2024 aduce o serie de zile libere în România, marcând începutul anului cu diverse sărbători importante și evenimente cu semnificație istorică. În acest articol, vom explora calendarul primelor sărbători legale din ianuarie și importanța lor în cultura și istoria țării.

1 ianuarie, luni – Anul Nou:

Tradițional, 1 ianuarie este ziua de debut a noului an calendaristic. O zi dedicată odihnei și bucuriei, Anul Nou este marcat de festivități, petreceri și, desigur, de o zi liberă pentru majoritatea oamenilor.

Zile libere în ianuarie 2024

2 ianuarie, marți – Sărbătorirea Anului Nou:

În continuarea atmosferei festive, a doua zi a lunii ianuarie este și ea declarată zi liberă, oferind ocazia oamenilor să se relaxeze și să petreacă timp alături de familie și prieteni în primele zile ale noului an.

6 ianuarie, sâmbătă – Boboteaza:

Boboteaza, celebrată la 6 ianuarie, este una dintre cele mai importante sărbători religioase în calendarul ortodox. Este ziua în care creștinii sărbătoresc Botezul Domnului în râul Iordan. Cu obiceiuri specifice, această sărbătoare este marcată și prin slujbe religioase la biserică.

7 ianuarie, sâmbătă – Soborul Sfântului Ioan Botezătorul:

În a doua zi de Bobotează, creștinii ortodocși prăznuiesc Soborul Sfântului Ioan Botezătorul. Această sărbătoare aduce în centrul atenției importanța Botezului în viața creștină, iar credincioșii participă la slujbe și ceremonii specifice.

24 ianuarie, miercuri – Unirea Principatelor Române:

24 ianuarie reprezintă o zi de mare importanță în istoria României, marcând Unirea Principatelor Române în anul 1859. Această zi este sărbătorită ca Ziua Principatelor Unite și reprezintă un moment esențial în procesul de formare a statului român modern.

Ianuarie 2024 aduce o serie de zile libere în România, oferind oamenilor oportunitatea de a sărbători, a se relaxa și a se conecta cu tradițiile și istoria țării. De la celebrarea Anului Nou la momente de adâncă însemnătate religioasă și istorică precum Boboteaza și Unirea Principatelor Române, aceste zile libere contribuie la diversitatea culturală și spirituală a poporului român.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: