Redactia.ro
Home » Știri » Zile libere și plătite pentru românii care se vaccinează anti-Covid! Klaus Iohannis a promulgat legea

Zile libere și plătite pentru românii care se vaccinează anti-Covid! Klaus Iohannis a promulgat legea

Este oficial, legea tocmai a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis! Românii care se vaccinează anti-Covid primesc zile libere și plătite.

Iată anunțul momentului pentru toți românii! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care permite persoanelor care se vaccinează împotriva COVID-19 să beneficieze, la cerere, de câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

Zile libere și plătite pentru românii care se vaccinează anti-Covid

„Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti.

Beneficiază de aceste drepturi şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi”, prevede actul normativ.

Coronavirus în România, bilanț 23 iulie 2021

Potrivit ultimului bilanț privind efectele pandemiei Coronavirus în România, până astăzi, 23 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.057 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un total de 1.047.117 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 104 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19, fiind vorba de cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 28 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.266 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS–CoV–2 au decedat. În intervalul 22.07.2021 (10:00) – 23.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP două decese (1 bărbat și 1 femeie), al unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Neamț și Municipiul București.

Unul dintre aceste decese este anterior intervalului mai sus menționat și a fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate și s-a produs în luna iunie 2021, în județul Neamț, potrivit informațiilor oficiale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: