Redactia.ro
Home » Știri » 1 miliard de euro, bani europeni pentru prima autostradă de peste Munții Carpați

1 miliard de euro, bani europeni pentru prima autostradă de peste Munții Carpați

Autostrada Sibiu - Pitești

România încasează bani europeni pentru autostrada Sibiu-Pitești. Este vorba despre 875,5 milioane euro este suma aprobată de Comisia Europeană pentru construirea primei etape a autostrăzii Sibiu-Pitești.

Prima autostradă peste Munții Carpați

Lucrarea, care devine astfel prima autostradă ce traversează Munții Carpați, va asigura legătura neîntreruptă între România și Europa de Vest, de la Constanța la granița cu Ungaria, pe coridorul Rin-Dunăre al Rețelei transeuropene de transport.

„Banii europeni bine investiți, nu doar cheltuiți, reprezintă acum principala resursă de dezvoltare ireversibilă pe care România o are la dispoziție. Iar aprobarea proiectului pentru finanțarea autostrăzii Sibiu-Pitești reprezintă un important pas pentru economia României. Acest proiect complex leagă nu doar estul de vestul țării, ci și România de întreaga Europă. Îi mulțumim doamnei comisar Adina Vălean și domnului ministru Lucian Bode pentru sprijinul oferit”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș în urma anunțului făcut de Comisia Europeană.

De asemenea, comisarul european pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, consideră că „proiectul va rezolva un blocaj major al rețelei de transport din România și va contribui la creșterea siguranței rutiere și la reducerea duratelor de călătorie”.

Bani și pentru echipamente

Alte 578,4 milioane euro au fost aprobate de Comisia Europeană pentru achiziționarea de echipamente noi terestre, aeriene și maritime, precum și pentru instruirea personalului care să permită îmbunătățirea capacității de răspuns la dezastre pe componentele terestru, aerian și maritim. Inițiativa urmărește nu numai protejarea și salvarea de vieți în situații de urgență, ci și minimizarea daunelor materiale și a riscului de perturbare a activităților economice. Totodată, ajută România să respecte obligațiile internaționale și strategia națională privind schimbările climatice.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: