Redactia.ro
Home » Știri » 1 noiembrie 1989. Astăzi se împlinesc 30 de ani de la moartea cântăreței Mihaela Runceanu

1 noiembrie 1989. Astăzi se împlinesc 30 de ani de la moartea cântăreței Mihaela Runceanu

GALERIE FOTO (7) 1 noiembrie 1989. Astăzi se împlinesc 30 de ani de la moartea cântăreței Mihaela Runceanu

30 de ani de la moartea cântăreței Mihaela Runceanu. Vineri, 1 noiembrie 2019, se împlinesc 30 de ani de la moartea violentă a cântăreței Mihaela Runceanu. Artista avea doar 34 de ani în momentul în care a fost ucisă cu brutalitate de persoana pe care o considera prietenă.

1 noiembrie 1989. Astăzi se împlinesc 30 de ani de la moartea cântăreței Mihaela Runceanu

În ziua de 1 noimebrie 1989, în urmă cu 30 de ani, Mihaela Runceanu, una dintre cele mai iubite cântărețe din România la acea vreme, a fost ucisă cu bestialitate de către o persoană apropiată. Artista a fost ucisă în propria casă.

Averea muzicală pe care a lăsat-o în urmă a îmbogățit multe generații, însă pe parcusul a 30 de ani, unii dintre elevii săi au uitat să-i mai pomenească numele. Pe 31 octombrie 2019, puțini dintre elevii săi, i-au dedicat exclusiv un spectacol la Sala Laurențiu Toma a Casei de Cultură a Studenților.

30 de ani de la moartea  Mihaelei Runceanu

În luna octombrie 1989 a avut loc ultimul concert al artistei Mihaela Runceanu, la Sala Radio, unde a îngenunchiat în fața publicului care a bisat de trei ori.

Mihaela Runceanu a murit pe 1 noiembrie 1989, după ce a fost sugrumată în propria locuință de Daniel Cosmin Ștefănescu. Bărbatul îi furniza artistei casete video ori discuri.

Printre cei care i-au fost elevi se numără Nicola, Paula Mitrache, Mihaela Marinache (Miki), Marina Florea, Adrian Enache, Cătălin Crișan, Ozana Barabancea ori Marinela Chelaru. ‘De-ar fi să vii‘, ‘Fericirea are chipul tău’, ‘E-adevărat iubirea mea’ ori ‘Pentru voi, muguri noi’, așa cum este intitulat spectacolul omagial, sunt la fel de populare și astăzi în rândul iubitorilor de muzică ușoară românească.

Aveam șapte ani când am aflat că tatăl meu e criminalul Mihaelei Runceanu. Atunci n-am înțeles mare lucru, eram mică. Dar nici n-am povestit cuiva despre asta, mi se părea totuși grav. Mi s-a părut un tip liniștit, care nu bea alcool și vorbește frumos. A fost și la ziua mea cu câțiva ani în urmă. A băut o cola și atât. Am păstrat o vreme legătura, dar acum e plecat în Anglia și nu am mai dat de el. Poate o să mai vină, poate o să vrea să-și cunoască nepoții” a povestit fiica lui Daniel.

Autorul crimei a ispășit 17 ani din pedeapsă

Daniel Cosmin Ștefănescu a ispășit 17 ani din pedeapsă din 25 de ani de închisoare, mai apoi și-a continuat viața fără nicio problemă. Fiind eliberat, acesta a plecat din România, presat de privirile și cuvintele oamenilor care îi aminteau de fiecare dată de fapta oribilă comisă.

Acesta s-a plimbat prin mai multe țări mult timp, apoi s-a stabilit pentru o perioadă de timp în Londra.

 

Citeste si:Caz șocant în Brașov. Muncitor prins sub un mal de pământ. A fost scos la suprafață decapitat

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: