Redactia.ro
Home » Știri » 10 August. Ce se pregăteşte în Piaţa Victoriei sâmbăta aceasta. Apelul lui Fifor de la MAI

10 August. Ce se pregăteşte în Piaţa Victoriei sâmbăta aceasta. Apelul lui Fifor de la MAI

GALERIE FOTO (6)

10 August 2019 este ziua în care Diaspora se întoarce acasă.

De ce? Pentru că 10 August 2018 este o zi de tristă amintire pentru românii care doresc să trăiască într-o ţară fără corupţi. În urmă cu un an, oamenii care protestau în centrul Bucureştiului, în general oameni reveniţi din străinătate special pentru acel miting, au fost victimele abuzurilor comise de jandarmi, poliţişti şi alte forţe de ordine.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a făcut, marţi, un apel către participanţii la protestul anunţat pentru data de 10 august să manifesteze în mod paşnic şi respectând legea, el subliniind că România este un stat european, în care cetăţeanul are dreptul să se exprime în mod liber.

Vreau să fac un apel către toţi cei care doresc să protesteze, către toţi cei care se vor afla în diferite puncte din capitală, să protesteze în mod paşnic şi să nu uite în niciun moment că suntem un stat european, un stat în care cetăţeanul are dreptul să se exprime în mod liber. Niciodată nu vom încerca să împiedicăm acest lucru, pentru că este un lucru firesc. Dacă cetăţenii doresc să protesteze, să o facă. Problema pe care vreau să o subliniez este că solicit tuturor celor care vor participa la proteste să protesteze în mod paşnic, respectând totuşi legea şi tot ce înseamnă un astfel de protest. Nu ne dorim sub niciun fel de formă, repet, sub niciun fel de formă, să mai vedem ceea ce am văzut anul trecut, pe 10 august. Dar despre lucrurile acestea vom mai discuta cu siguranţă până sâmbătă„, a declarat Fifor, la sediul MAI, preluat de Agerpres.

Pe reţelele de socializare a fost lansat un apel de către grupuri cum ar fi ‘Luptăm pentru România’ ’10 august 2019 – Revoluţia Noastră’ pentru desfăşurarea unui miting în Piaţa Victoriei din capitală.

La un miting dedicat diasporei organizat anul trecut, pe 10 august 2018, la care au fost prezenţi zeci de mii de manifestanţi, au avut loc incidente violente, soldate cu o intervenţie în forţă a Jandarmeriei pentru evacuarea Pieţei Victoriei. Mai multe sute de persoane au fost rănite, fiind deschisă o anchetă privind modul de intervenţie a forţelor de ordine în urma mai multor plângeri penale depuse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: