Redactia.ro
Home » Stil de viață » 10 beneficii ale tincturii de propolis. E cea mai bună licoare naturistă!

10 beneficii ale tincturii de propolis. E cea mai bună licoare naturistă!

Știați că mierea nu este singurul lucru pe care îl fac albinele? Albinele produc, de asemenea, un compus numit propolis din seva de pe copacii cu frunze de ac sau veșnic verzi. Când combină seva cu propriile descărcări și ceară de albine, creează un produs lipicios, de culoare maro-verzuie, folosit ca strat de acoperire pentru a-și construi stupii. Aceasta este propolisul.

10 beneficii ale tincturii de propolis

Tinctura de propolis ajută la tratarea accnei, infecții bacteriene, răceli, diabet, inflamații, gripă, herpes, arsuri, afte și igienă orală. Cercetătorii au identificat peste 300 de compuși în propolis. Majoritatea acestor compuși sunt forme de polifenoli. Polifenolii sunt antioxidanți care luptă împotriva bolilor și deteriorării organismului. Mai exact, propolisul conține polifenoli numiți flavonoizi. Flavonoidele sunt produse în plante ca formă de protecție. Se găsesc frecvent în alimentele despre care se crede că au proprietăți antioxidante, inclusiv: fructe, ceai verde, legume, vin roșu.

Se crede că propolisul are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antiinflamatorii. Dar cercetările științifice privind propolisul sunt limitate. Cercetătorii nu știu exact de ce, dar produsul apicol pare să ofere protecție împotriva unor bacterii, viruși și ciuperci.

Propolisul are un compus special numit pinocembrin, un flavonoid care acționează ca un antifungic. Aceste proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene fac propolisul util în vindecarea rănilor. Un studiu a constatat că propolisul poate ajuta persoanele care au avut arsuri traumatice să se vindece mai rapid prin accelerarea creșterii celulare sănătoase, conform healthline.com.

S-a sugerat că propolisul are un rol și în tratarea anumitor tipuri de cancer. Potrivit unui studiu sursă de încredere, unele dintre efectele anticanceroase ale substanței includ: păstrând celulele canceroase să nu se înmulțească, reducerea probabilității celulelor vor deveni canceroase, blocarea căilor care împiedică celulele canceroase să se semnaleze reciproc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: