Redactia.ro
Home » Stil de viață » 10 reguli ale profesorului Vlad Ciurea pentru o minte și un corp sănătos

10 reguli ale profesorului Vlad Ciurea pentru o minte și un corp sănătos

Prof.dr. Vlad Ciurea a vorbit recent despre sănătatea creierului și a organismului, precum și despre efectele pe care stresul le are asupra corpului nostru. A oferit 10 reguli pe care fiecare dintre noi ar trebui să le respecte pentru o viață cât mai fericită.

10 reguli ale profesorului Vlad Ciurea pentru o minte și un corp sănătos

„Lucrurile trebuie luate pas cu pas, nu toate odată. Profesorul restian a zis că nu trebuie să-i dai creierului două comenzi odată că amândouă vor ieși prost. Este adevărat! Uitați-vă ce se întâmplă în circulație când cineva vrea să și conducă, să și dea mesaje pe telefon! Pauze, prioritizare de sarcini și folosirea creierului în momente optime.”

Un lucru important pentru corpul nostru este somnul, precum și perioada din zi în care alegem să muncim. Dacă este respectat orarul indicat de prof.dr. Vlad Ciurea, avem șansa la o viață mult mai productivă și liniștită.

„Creierul e un organ foarte sensibil și trebuie să-i respectăm regula celor trei de opt. Opt ore de muncă, opt ore de somn, opt ore de activități de rutină zilnică. Altceva trebuie să facem: să folosim vârfurile de activitate cerebrală naturală. Să-l folosim la maximum dimineața, între 10 și 12 , și după-amiaza, între 16-18.”, spune prof.dr. Vlad Ciurea.

Cele 10 reguli pe care trebuie să le respectăm pentru un creier sănătos

  1. Încearcă să te trezești cât mai de dimineață, până în ora 6:00 – 7:00, precum făceau bunicii în trecut.
  2. Pentru a fi sănătos, creierul are nevoie de aer curat. Astfel, primul lucru pe care ar trebui să-l faci imediat cum te trezești este să aerisești camera în care ai dormit. Dacă este posibil, petrece cel puțin cinci minute în aer liber.
  3. După ce creierul a primit ce are nevoie, e timpul să te concentrezi pe circulația sângelui și sănătatea inimii. Fă puțină mișcare, întinde-te și permite-i organismului tău să-și recapete funcțiile.
  4. Pentru un început de zi perfect, este recomandat să faci un duș. Acest lucru te va trezi mai repede decât o cafea și te va face și să ai un început de zi mai relaxant.
  5. Chiar dacă ți-ai început ziua de ceva vreme, stai departe de telefon, televizor și alte surse care te pot distrage. Ia micul dejun în liniște și reflectează asupra zilei ce tocmai stă să înceapă.
  6. Este recomandat ca masa de dimineață să fie acompaniată de o cană de ceai sau cafea.
  7. Nu uita să zâmbești și să râzi mai mult! Dacă îți începi ziua într-o manieră pozitivă, așa vei continua până când toate planurile tale vor fi cu succes duse la final.
  8. Te-ai simțit vreodată obosit după masa de prânz? Acest lucru se datorează faptului că ai consumat alimente mult prea grele. Dacă observi că ai nevoie de somn după ce ai mâncat sau te simți epuizat, încearcă să-ți schimbi alimentația pentru acest moment al zilei.
  9. Seara ar trebui să stăm departe de produsele procesate, carne și grăsime. De asemenea, cina poate fi însoțită de un pahar de vin roșu, pentru efectele sale antioxidante.
  10. Când a venit momentul să-ți închei ziua, renunță la televizor, telefon sau alte distracții. Vei fi mai liniștit, iar ora ta de culcare nu ar trebui să depășească ora 10 seara.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: