Redactia.ro
Home » Știri » 14 dintre cele mai uluitoare momente în care Regina Elisabeta a purtat bijuterii și diademe unice

14 dintre cele mai uluitoare momente în care Regina Elisabeta a purtat bijuterii și diademe unice

GALERIE FOTO (14)

Regina deținea o colecție de bijuterii uluitoare – de fapt, una dintre cele mai mari din lume. Observatorii regali răcneau adesea la colierele, diademe și broșe impresionante pe care le purta la angajamentele regale.

Regretata Regina Elisabeta a deținut una dintre cele mai mari colecții de bijuterii din lume

Cu toate acestea, piesele unice erau de obicei păstrate pentru evenimente formale, cum ar fi banchete de stat sau momente importante.

Existau câteva piese pe care Majestatea Sa le purta prin rotație, în timp ce există altele pe care le scotea rar la vedere. Atunci când aceste bijuterii regale rar purtate au avut rândul lor în lumina reflectoarelor, de multe ori i-au lăsat pe fanii regali încântați – mai ales dacă fostul monarh le prezenta cu alte piese strălucitoare din colecția sa extinsă de bijuterii.

Coroana Fetelor din Marea Britanie și Irlanda

Tânăra monarhie a sosit în mod elegant la Teatrul Manoel din Valletta, Malta, în 1967. Părul ei negru a fost încoronat cu Tiara Girls of Great Britain and Ireland.

Piesa cu diamante fusese una dintre preferatele Majestății Sale. Tiara iconică a fost deținută anterior de bunica reginei, regina Mary, motiv pentru care este numită cu afecțiune tiara bunicii.

La eveniment, ea a asortat coafura cu două brățări strălucitoare și cu colierul de rubin și diamante Baring Ruby Necklace și cercei cu pietre. La vremea respectivă, colierul era o achiziție destul de nouă în colecția de bijuterii a monarhului, după ce se pare că l-a cumpărat în 1964.

Majestatea Sa a purtat tiara impresionantă The Girls of Great Britain and Ireland Tiara cu cercei de regină orbitori și un colier declarație asortat la un angajament de seară în Singapore, în timpul turneului său regal în Malaezia în 1989.

Setul de smaralde verzi face parte din Cambridge and Delhi Durbar Parure și a fost deținut inițial de regina Mary, care a comandat Garrard să realizeze senzaționalele bijuterii.

În 2015, regina radiantă a ieșit la un banchet de stat la Palatul Schloss Bellevue din Berlin, în timpul unei vizite de stat de patru zile în Germania.

Ea a îmbrăcat Tiara preferată The Girls of Great Britain and Ireland cu colierul și cerceii cu rubin de coroană ai reginei Victoria, care fuseseră creați pentru Victoria de către prințul Albert.

O broșă cu rubin și diamante, care a fost inițial deținută de regina mamă, a fost o completare perfectă a bijuteriilor de excepție.

Coroana Marii Ducese Vladimir

Regina a strălucit în Tiara Mare Ducesei Vladimir, numită uneori Tiara rusească sau pur și simplu Tiara Vladimir, la un banchet de stat în Statele Unite în 1976.

A fost o altă piesă pe care Regina Elisabeta a II-a a moștenit-o de la bunica ei, Regina Maria. Ea a asortat tiara cu colierul Golden Jubilee cu diamante și perle și cu cerceii cu perle și diamante, pentru a pune în evidență picăturile de perle de pe piesă.

O rochie strălucitoare și Ordinul Familiei Regale a Regelui George al VI-lea au sporit efectul. Ordinul a fost acordat femeilor membre ale Familiei Regale.

În 1978, regina a strălucit din nou în tiara rusească la un banchet în timpul unui turneu regal în Germania. Aici, ea a etalat unul dintre multiplele moduri în care poate fi purtată coroana, cu accente de perle.

Tânăra monarhie a asortat coroana cu cercei candelabru și cu un colier cu diamante coordonat de Regele Faisal al Arabiei Saudite. Colierul a fost realizat în 1952, anul în care a urcat pe tron

Majestatea Sa a fermecat la un banchet de stat în timpul unui turneu regal în Elveția în 1980, în varianta cu diamante și perle a diademei Vladimir, cerceii ei cu perle și diamante, adesea văzuți, și colierul Jubileu de Aur cu diamante și perle. Colierul opulent a fost inițial un cadou pentru regina Victoria, în onoarea celor 50 de ani de domnie ai acesteia.

Acesta prezintă șase trefoi de o parte și de alta a patrufoiului central încoronat, care pot fi folosite separat ca broșe.

Au fost atât de multe piese incredibile de admirat cu look-ul reginei Elisabeta a II-a la un banchet în Nepal în 1986. Ea a purtat versiunea cu diamante și perle a diademei Vladimir cu colierul și cerceii de picătură Golden Jubilee cu diamante și perle pe care îi prețuiește.

Atașate la eșarfa ei sunt Ordinul Regal al Regelui George al V-lea (jos) și Ordinul Regal al Regelui George al VI-lea (sus). Majestatea Sa este singurul membru supraviețuitor care deține Ordinul Regal al Regelui George al VI-lea, care a fost acordat membrilor feminini ai Familiei Regale de către tatăl său.

Coroana rusească cu franjuri de diamante

Regina a purtat tiara rusească cu franjuri de diamante, rar întâlnită, în timp ce a participat la un banchet de stat la Reykjavik, în timpul unei călătorii de trei zile în Islanda, în 1990.

Este o piesă plină de semnificație, deoarece a fost deținută inițial de regina Maria, motiv pentru care poate fi denumită Queen Mary’s Fringe Tiara. Regina Elisabeta a II-a a purtat, de asemenea, tiara cu diamante la nunta sa cu Prințul Philip în 1947. Este o piesă delicată care s-a rupt în timpul nunții, motiv pentru care nu o vedem prea des, deși a fost reparată.

Coroana modernă de safir

Monarhul a strălucit în suita victoriană Regele George al VI-lea, formată din colier de safire și diamante cu cercei asortați. Bijuteriile luxoase au fost realizate în jurul anului 1850 și au fost un cadou de nuntă din partea tatălui ei.

Tiara ei a fost o tiară modernă din safir pe care a confecționat-o în 1963 pentru a se asorta cu minunatul colier. O rochie sofisticată de culoare albastru strălucitor a completat look-ul.

Coroana cu franjuri de diamante a reginei Maria

În Jamaica, în 2002, fanii familiei regale au avut parte de o altă apariție rară a diademei cu franjuri de diamant a reginei Mary, atunci când regina Elisabeta a II-a a participat la un dineu de stat la reședința guvernatorului general, King’s House, unde se afla și ea.

Ea a asortat tiara cu colierul City of London Fringe Necklace cu diamante și cercei izbitori.

Coroana braziliană cu parură de acvamarin

Regala britanică a uimit într-o altă tiară colorată atunci când s-a întâlnit cu președintele brazilian de atunci, Luiz Inacio Lula da Silva, înaintea unui banchet de stat la Palatul Buckingham în 2006.

Regina a fost îmbrăcată corespunzător pentru această ocazie cu tiara braziliană Aquamarine Parure Tiara. Brazilienii i-au dăruit Majestății Sale setul de cercei și colier cu diamante și acvamarine pentru încoronarea sa, iar ulterior aceasta a comandat Garrard să creeze o tiară asortată.

Ea a fost decorată cu mai multe ordine regale, inclusiv Ordinul Regal al Regelui George al V-lea (broșă cu panglică albă) și Ordinul Regal al Regelui George al VI-lea (broșă cu panglică roz superioară).

Coroana Marii Ducese Vladimir

O singură coroană, atât de multe moduri de a o purta! La un banchet de stat la Casa Frăției de Negrișor din Tallinn, Estonia, în 2006, regina a purtat versiunea mai simplă (relativ vorbind) a Grand Duchess Vladimir Tiara, care nu prezenta picături de perle sau smaralde.

Ea a asortat tiara strălucitoare cu colierul cu diamante Nizam of Hyderabad, cerceii candelabru cu diamante și broșa cu arc Kensington, care este confecționată din diamante și are o picătură de perle. Logodna regală a făcut parte din vizita ei și a Ducelui de Edinburgh în statele baltice.

Coroana cu rubin birmanez

Majestatea Sa a fost o priveliște minunată la un banchet de stat la Castelul Brdo, în timpul vizitei sale de stat în Slovenia împreună cu Prințul Philip în 2008.

A fost o apariție în coroana din rubin birmanez, pe care a comandat-o de la Garrard. Bijutierul a confecționat piesa de cap ornamentată din rubine pe care poporul birmanez i le-a dăruit reginei ca dar de nuntă. Ea a pus în valoare splendoarea tiarei cu diamante și rubin cu cercei asortați și un colier, Baring Ruby Necklace.

Coroana Vladimir cu smarald și diamante

La recepția Corpului Diplomatic de la Palatul Buckingham din 2019, regina a debutat cu un colier verde uluitor, cu smaralde tăiate pătrat, înconjurate de diamante și accentuate cu picături de smarald. Acesta s-a asortat perfect cu versiunea cu smaralde și diamante a tiarei Vladimir.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: