Redactia.ro
Home » Știri » 15.000 de lei de la stat pentru victimele violențelor. Persoana vătămată ar putea primi banii în cel mult trei zile  

15.000 de lei de la stat pentru victimele violențelor. Persoana vătămată ar putea primi banii în cel mult trei zile  

15.000 de lei de la stat pentru victimele violențelor. Persoana vătămată ar putea primi banii în cel mult trei zile  

15.000 de lei de la stat pentru victimele violențelor. Persoana vătămată ar putea primi banii în cel mult trei zile. Iată detaliile!

15.000 de lei de la stat pentru victimele violențelor

În cel mult trei zile de la solicitare, victimele violențelor ar putea intra în posesia a 15.000 de lei de la stat, după cum spune un nou proiect de lege.  Acest aspect este în dezbatere, astfel că se va lua curând o decizie în Parlament.

„Noutatea pe care o aduce acest proiect reprezintă un avans care poate fi acordat în limita a cinci salarii minime care poate fi folosit pentru a acoperi cheltuieli de hrană, transport, medicale, igienă, uz personal”, a explicat Gabriel Ursu, avocat, potrivit Antena3 CNN.

Persoana vătămată ar putea primi banii în cel mult trei zile

Pentru a primi acest ajutor de la stat, victima va trebui să depună o cerere pentru obținerea acestui voucher, iar instituțiile publice sau ONG-urile vor întocmi un referat care să arate sau să estimeze cheltuielile pe care le-ar putea avea victima unei agresiuni. Ulterior, referatul ajunge pe masa comisiei care finanțează cererile și le aprobă sau nu în mai puțin de 3 zile. În caz că se aprobă, persoana vătămată va intra în posesia sumei de bani care a fost alocată.

Incitarea la violență, ură sau discriminare se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare sau amendă

Potrivit Art. 369. din Decizia nr. 228/2022 referitoare la respingerea obiecţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului unic din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal:

„Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA considerate de făptuitor drept cauze ale inferiorităţii unei persoane în raport cu celelalte se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Sursa foto: Pixabay

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: