Redactia.ro
Home » CLICKFEMEI » 19 ani de la moartea lui Dem Rădulescu. De ce i se spunea „Bibanul”?

19 ani de la moartea lui Dem Rădulescu. De ce i se spunea „Bibanul”?

GALERIE FOTO (2)

Ieri, 17 septembrie, s-au împlinit 19 ani de când marele actor Dem Rădulescu a părăsit, definitiv, scena. Actorul a murit în urma unui infarct miocardic cu patru zile înainte de a împlini vârsta de 69 de ani. Însă, amintirea lui e neîntinată, opera rămasă în urma lui fiind comoară națională.

Cine i-a dat porecla „Bibanu” lui Dem Rădulescu?

Probabil, mulți știu că Dem Rădulescu a avut porecla de „Bibanu”, apelativ pe care îl foloseau toți cei din jurul lui cu referire la el. Însă, istoria acestei porecle e necunoscută pentru mulți. Ei bine, misterul îl deslușișe chiar actorul într-un interviu.

El a povestit că porecla aceasta a fost primită, mai întâi, de fratele lui, după care i-a revenit și lui. ”Tata era negustor de peşte, în piaţa din Vâlcea. Fratele meu mai mare a luat într-o zi un biban frumos, l-a învelit într-un ziar şi l-a dus la şcoală, cu gândul să i-l dea profesorului, ca să-l arate ca material didactic elevilor. Mai întâi lui i-au spus copiii «Bibanu’». După aia mi-au zis «Fratele lu’ Bibanu’», pe urmă porecla s-a prins de mine. Acolo am apărut pentru prima dată cu numele ăsta: Rădulescu-Bibanu’. După ce am intrat la Teatru, m-am pomenit într-o zi că un student din anul III, vâlcean de-al meu, striga după mine «Mă, Bibanule!». Şi Bibanu’ am rămas”.

Cu câte femei a fost căsătorit actorul?

A fost curtat de zeci de femei, însă el le-a dus spre altar doar pe două dintre ele. Prima a fost actrița Paula Rădulescu, de care, însă, a divorțat pentru cea de-a doua soție. Adriana Șchiopu a fost femeia care l-a cucerit definitiv și care i-a rămas alături până în ultima clipă.

fiica lui Dem Rădulescu

A cunoscut-o pe când îi era elevă la I.A.T.C și pasiunea a fost atât de mare între ei încât nu i s-a împotrivit. O numea ”binecuvântatat mea soție” și a iubit-o nespus. Actorul are o fiică, pe nume Irina, care la rândul ei este actriță.

Pe Dem Rădulescu l-am pierdut devreme, dar am rămas cu fiica lui. Cum arată acum Irina?

Loading...