Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » 20 de ustensile esentiale in bucatarie

20 de ustensile esentiale in bucatarie

Nu este necesar sa fii un mare bucatar sau ca bucataria ta sa fie asemea bucatariei unui restaurant cu stea Michelin pentru a te inconjura cu anumite ustensile si echipamente HORECA de baza pe care le vei folosi pentru a gati mai bine si, de asemenea, care iti vor facilita ordinea si bunul mers al lucrurilor. Asadar, vezi toate ustensilele, echipamentele și accesoriile utile pentru tine, care-ti vor face viata mult mai simpla si iti vor alimenta pasiunea de a sta in bucatarie.

 

  1. Cutite

 

Taierea alimentelor cu cutitul potrivit este esentiala. Exista unul specific pentru fiecare aliment, dar nu trebuie sa devii un maestru al tocatului. Este suficient sa ai cutie pentru a taia carnea, pestele, legumele si painea. Insa nu trebuie sa faci rabat de la calitate. Alege cutite bune, care sa te tina poate si o viata intreaga.

 

  1. Tocator

 

Daca nu dorim sa ne zgariem blatul atunci cand tocam sau taiem mancarea, o placa de taiat sau tocator este obligatoriu. Daca este din lemn, curata-l frecvent pentru a nu fi un cuib de bacterii. Deci cele sintetice (mult mai putin frumoase) sunt mai sigure pentru a evita orice fel de contaminare incrucisata. Ar trebui sa ai cel putin 2: unul pentru legume si unul pentru carne si peste. Si 3 este ideal: fiecare tip de aliment cu propriul tocator.

 

  1. Spatule

 

Fie ca sunt fabricate din lemn sau din silicon, acestea ajuta la indepartarea si desprinderea alimentelor de pe peretii oalelor sau tigailor. Daca vrei sa te descurci fara ustensile precum o lingura sau o furculita, pariaza pe spatula. Si daca e din silicon, cu atat mai bine. Alege spatule pentru diverse utilizari, de calitate.

 

  1. Polonic

 

Asa cum nu te poti decurca fara o lingura de lemn sau chiar o furculita, servirea unei supei fara un polonic ar fi o sarcina complicata. Polonicul este un accesoriu esential in fiecare bucatarie. Acesta poate fi simplus au cu strecurator de legume incorporat pentru micutii mofturosi.

 

  1. Deschizator de conserve

 

Nu toate conservele au un sistem de deschidere usor, asa ca deschizatorul de conserve este o necesitate. Sunt multe modele si sunt unele care au un sistem sofisticat care ar putea sa vina chiar si cu instructiuni, dar si cele simple isi indeplinesc misiunea. In plus, daca nu este cineva cu multa forta in preajma, acest deschizator va fi barbatul in casa.

 

  1. Razatoare

 

Nu este necesar sa ai cate una pentru fiecare tip de mancare pe care urmeaza sa-l dai pe razatoare. Indiferent daca este de mana sau plata, cel mai bun lucru este sa alegi o razatoare din materiale de calitate . Poti avea si o razatoare 3D, care are diferite trepte de razatoare.

 

7.masina de curatat cartofi

 

Cand au iesit primele decojitoare, acest lucru a insemnat un colac de salvare pentru toti cei care nu suporta sa curete kilograme de cartofi sau nu se pricep. In plus, astazi curatatorul este folosit pentru a curata mai multe legume si a face fasii subtiri de dovlecei, morcovi si orice altceva iti doresti.

 

  1. Tirbuson

 

Sunt automate, cu tot felul de forme, dar cel mai bun tirbuson este cel in doi timpi, cel folosit de ospatari. Mic si functional, acesta iti poate fi extrem de util la o masa cu prietenii.

 

  1. Foarfece de bucatarie

 

Ele sunt de baza. Pentru a taia carne, pui, peste ai nevoie de o foarfeca de bucatarie foarte buna. Cele mai bune sunt cele din otel. Alege mereu foarfece de calitate superioara.

 

  1. Palnie

 

Chiar daca aveti un puls care nu este deranjat chiar si de un cutremur de nivel 3 pe scara Richter, o palnie este esentiala pentru transferul lichidelor. Aceasta este o ustensila utila pentru apa, suc, vin si alte lichide folosite in bucatarie, pe care nu dorestis a le versi pe amsa sau podea.

 

  1. Clesti de bucatarie

 

Vei evita stropii de ulei atunci cand prinzi alimente prajite sau cand manipulezi alimente proaspete din cuptor cu clesti de bucatarie. Acestia pot fi din otel, din silicon sau lemn. SUnt usor de depozitat si curatat.

 

  1. Oale si tigai

 

Nu este necesar sa ai 20 de oale si tigai, dar cel mai bine este sa aveti 2 de fiecare tip. Acestea sunt printre cele mai utile ustensile de bucatarie pentru ca, fara ele, nu putem sa gatim. Alege oale și tigai bune, din materiale care nu sunt toxice si sunt antiaderente.

 

  1. Tavi

Ca si in cazul oalelor si tigailor, nu este nevoie sa ai toate tipurile de tavi. Dar ar fi bine sa ai 2 sau 3.

 

  1. Oliviere

 

Nu doar pentru a servi uleiul atunci cand se adauga intr-un fel de mancare sau o salata, ci și pentru otet balsamic. Uleiul si otetul balsamic se pastreaza extraordinar de bine in aceste recipiente.

 

  1. Scurgator

 

Nu trebuie sa detii scurgatoare de dimensiuni diferite. Alege cea mai mare dimensiune pentru a putea scurge pastele, legume, orezul etc.

 

  1. Strecuratoare

 

Cu o strecuratoare mica cu plasa fina poti strecura ceaiul sau cerne faina atunci cand faci un tort sau un desert. Este un accesoriu foarte util in orice bucatarie. Poate fi strecuratoarre metalica sau din material plastic.

 

  1. Mixer

 

Fara blendere, fara mixere bucataria parca nu este completa. Vorbim despre ustensile esentiale si desi piureurile pot sa nu aiba textura restaurantului tau preferat, blenderul este perfect pentru asa ceva si multe altele.

 

  1. Borcane de sticla

 

Un sistem bun pentru a-ti pastra conservele sau dulceturile sau pur si simplu alimentele pe care le-ai deschis deja precum orezul, faina, cerealele… Fiind din sticla, iti va permite sa stii ce contine fiecare recipient.

 

  1. aparat de cafea

 

Un aparat de cafea traditional italian este perfect pentru a savura o cafea buna. Iar daca nu esti un bautor de cafea, cu siguranta musafirii tai vor aprecia ca ii inviti la un espresso. Daca ai putin spatiu, evita un aparat de cafea care ocupa prea mult.

 

  1. Si de asemenea

 

…nu uita de electrocasnicele care bineinteles nu mai trebuie mentionate: frigiderul, cuptorul si masina de spalat vase sunt esentiale.

 

Chiar si Marie Kondo ar fi de acord cu aceasta lista de elemente esentiale pentru bucatarie. Multe dintre ele se potrivesc intr-un sertar precum decojitorul, foarfecele, spatulele, deschizatorul de conserve…, iar altele intr-un dulap sau dulap. Si desi lista pare lunga, cand vine vorba de gatit iti vei da seama ca ai de toate si nu mai ai nevoie de gadgeturi inutile.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini