Redactia.ro
Home » Știri » 2000 de soldaţi americani în România. Anunțul făcut de ministrul Apărării

2000 de soldaţi americani în România. Anunțul făcut de ministrul Apărării

În acest moment, în România sunt 2000 de soldați NATO, toți americani. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Acesta a anunțat în cadrul unei emisiuni difuzată la Profit News și când va fi finalizată constituirea Grupului de Luptă NATO.

În România se află acum 2000 de soldați americani

2000 de soldați americani sunt în prezent în România. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a anunțat în cadrul unei emisiuni de la Profit News a declarat că Grupul de Luptă al NATO în România este în faza de constituire şi va fi gata curând.

Declarația ministrului Apărării

„Grupul, care are, în acest moment, naţiunea franceză ca naţiune cadru, deci ea este organizatorul, a adus deja în România vreo 500 de francezi, 300 de belgieni, vor veni olandezi. S-a mai anunţat Portugalia şi chiar un detaşament polonez s-a anunţat recent. Deci, se constituie şi va fi terminat acest grup. În acest moment, avem în total în jur de 2000 de soldaţi americani în România”, a precizat ministrul Vasile Dîncu.

Iohannis: „E nevoie de o prezență militară sporită aliată în țara noastră și în regiunea Mării Negre”

Și președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, cu ocazia vizitei la București a președintelui Poloniei, Andrzej Duda, că „Avem nevoie, urgent, de o consolidare consistentă și echilibrată a Flancului Estic, de o Prezență Înaintată unitară și întărită”.

Câți militari ruși erau în România înainte de invazia din Ucraina

Potrivit CNN, înainte de război, România avea, pe teritoriul său, 900 de soldaţi NATO, toţi americani. Alţi 1000 au fost detaşaţi de SUA din Germania la începutul lunii februarie. Grupul de Luptă sub comandă franceză ar urma să aibă între 1000 şi 1200 de militari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: