Redactia.ro
Home » Știri » 3 deserturi pe care să le faci înainte de Paște: prăjitura parlament, prăjitura fanta și alba ca zăpada

3 deserturi pe care să le faci înainte de Paște: prăjitura parlament, prăjitura fanta și alba ca zăpada

prăjitura fanta

Cu toții ne pregătim pentru Sărbătorile Pascale. Până atunci însă, vom sărbători Floriile, în această duminică. Cu această ocazie, îți recomandăm 3 deserturi pe care să le faci înainte de Paște. Încearcă rețetele noastre de prăjitura parlament, prăjitura fanta și alba ca zăpada.

Idei deserturi pe care să le faci înainte de Paște: pregătește prăjitura parlament

Prajitura Parlament este o prăjitură care, în comunism, se făcea la toate cofetăriile. O rețetă cu nucă, deosebită, specială pentru ocazii. Este una dintre cele mai faimoase rețete pe care gospodinele o adoră.

Găsești aici rețeta completă pentru prajitura parlament. Iată rețeta delicioasă pe care s-o faci în fiecare weekend

Prăjitura fanta, o poți face înainte de Paște, în Duminica Floriilor

Și prăjitura fanta este un desert pe care mulți îl știm din comunim. Multe gospodine folosesc sucul Fanta pentru a glazura prăjitura. Noi îți propunem o variantă mult mai simplu de făcut, rapidă și răcoritoare. Cum pregătești un cheescake cu fanta.

De ce ingrediente ai nevoie

– 300 de grame de biscuiți digestivi
– 150 grame de unt topit
– 250 grame de nuci
– 350 grame de gem de caise
– 250 grame de mascarpone
– 250 grame de cremă de brânză
– 500 grame frișcă lichidă
– 100 grame de zahăr pudră
– 3 plicuri de gelatină
– 100 ml lapte
– 2 plicuri de budincă cu gust de vanilie
– 600 ml suc Fanta (sau suc natural de portocale)

– tava folosită are 24 de centimetri

Cum pregătești prăjitura fanta sub formă de cheesecake

Mărunțește biscuiții: folosește robot de bucătărie sau sucitorul. Amestecă biscuiții cu untul topit până obții o textură ca de unt topit. Compoziția se așează în tava cu pereți detașabili și se ține la frigider/

Într-un bol se amestecă bine, cu un mixer, crema de brânză, mascarponele și zahărul pudră. Apoi, se adaugă treptat frișca lichidă. Se mixează bine timp de 5 minute. Când crema este suficient de consistentă se pune la frigider.

Gelatina se prepară conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se înmoaie timp de 10 minute. Se încălzește laptele, dar nu se aduce în punctul de fierbere. Când este călduț, se dizolvă gelatina, în lapte.

Se lasă să se răcorească. Apoi, se adaugă treptat laptele cu gelatina în crema de brânză, încorporând cu mixerul. Începem apoi să asamblăm prăjitura fanta!

Scoate blatul din frigider și întinde pe el gemul de caise, apoi presară nucile mărunțite. Apoi pune crema de brânză și uniformizează bine. Apoi, mai lasă prăjitura la frigider.

Faci glazura astfel: pregătești budinca așa cum scrie pe plic, însă în loc de lapte, folosești suc de portocale. Lasă să se răcorească, timp de 15 minute. Apoi pune glazura peste prăjitura ta și las-o la frigider până a doua zi!

Delicios!

Albă ca zapada, o prăjitură bună și pentru masa de Paște

Dacă nu apuci să faci prăjitura albă ca zăpada până la Sărbători, o poți face chiar pentru masa festivă de Paște. E o prăjitură fină și aromată, cu o cremă de lămâie, care place oricui.

Ai nevoie de 10 linguri de lapte, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, o linguriță de amoniac stins în oțet, două ouă, un praf de sare și făină cât cuprinde. Asta pentru blat! Pentru crema de prăjitură albă ca zăpada vei folosi un litru de lapte, 8 linguri rase de făină, 6 linguri rase de zahăr, zeama și coaja de la o lămâie, o esență de vanilie, 200 grame de unt.

Dizolvă zahărul în lapte, adaugă ouăle, sarea, uleiul, amoniacul și amestecă bine. Pune făina și frământă până când iese un aluat tare care se poate întinde. Ar trebui să obții 3-4 foi de prăjitură albă ca zăpada. Coace foile pe dosul tăvii, pe care îl presari cu făină.

Pentru cremă, amestecă făina cu 10 linguri de lapte rece, până nu mai ai cocoloașe, apoi adaugă zahărul. Restul de lapte îl vei pune la fiert, cu coaja de lămâie. Laptele se dă în clocot, apoi se adaugă compoziția cu făină, amestecând continuu. Se lasă să fiarbă până când compoziția se dezlipește ușor de vas. Se lasă crema la răcorit, apoi se pune untul, amestecând bine. Adaugă la final zeama de lămâie, esența de vanilie.

Asamblează prăjitura albă ca zăpada punând în tavă o foaie, apoi cremă, apoi iar foaie, ultimul strat fiind de foaie. Se lasă peste noapte la frigider, iar apoi se taie în romburi.

Acestea sunt 3 deserturi pe care să le faci înainte de Paște! Care e preferata ta: prăjitura parlament, prăjitura fanta sau alba ca zăpada?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini