Redactia.ro
Home » Știri » Desert de weekend: prajitura parlament. Iată rețeta delicioasă pe care s-o faci în fiecare weekend

Desert de weekend: prajitura parlament. Iată rețeta delicioasă pe care s-o faci în fiecare weekend

Desert de weekend: prajitura parlament. Iată rețeta delicioasă pe care s-o faci în fiecare weekend

Pentru că în weekend petrecem timp în familie, ce ne poate bucura mai mult ca un desert delicios? Prăjitura parlament este o rețetă delicioasă pe care o să vrei să o repeți la fiecare sfârșit de săptămână. Încearc-o și tu chiar în acest weekend și vei vedea că e preferata familiei.

Prăjitura parlament – desert de weekend. Ingrediente și mod de preparare, pentru a obține un desert cu cremă absolut delicios.

INGREDIENTE

Pentru blat ai nevoie de puțin unt sau margarină pentru uns tava, două căni de nucă prăjită, 7 albușuri de ou, 7 linguri de zahăr, 7 linguri de nucă măcinată. La aceste ingrediente, adaugi și 3 linguri de făină, plus un pliculeț de praf de copt și un praf de sare.

Ca să faci crema pentru prăjitura parlament, îți trebuie 7 gălbenușuri, cele rămase după ce ai separat albușurile pentru blat. Le vei combina cu 500 ml frișcă bătută, 7 linguri de zahăr și 3 linguri de apă.

Vei mai folosi, pentru acest desert, un pachet de biscuiți simplu, o cană de cafea îndulcită și 400 grame de cremă de ciocolată din comerț. Dacă vrei să faci singur crema de ciocolată, topește 200 g ciocolată amăruie/de menaj și amestec-o cu 200 ml frișcă lichidă. Mai ai nevoie de cacao și ciocolată rasă pentru decor.

Învață să faci prăjitura parlament, un desert de weekend delicios

MOD DE PREPARARE

Unge tava de copt cu puțin unt sau margarină. Presară un strat uniform de nucă prăjită (cele două căni de nucă tăiată grosier), cât să acoperi întreaga suprafață a tăvii. Blatul îl faci ușor: întâi bați bine albușurile cu un praf de sare, până când devin spumă. Apoi încorporezi zahărul, nuca măcinată, 3 linguri de făină și praf de copt.

Compoziția se toarnă peste nuca din tavă. Ai grijă să preîncălzești cuptorul și vei coace blatul pentru prăjitură la 170 C pentru 25 minute. Poți verifica blatul cu ajutorul testului scobitorii: bagi scobitoarea în mijloc și atunci când iese curată, blatul este copt.

Între timp, se pregătesște crema. Un vas se va pune peste o cratiță în care fierbe apă pe aragaz, gătind crema la bain marie. În vasul care stă pe aburi se pun gălbenușurile și se amestecă bine cu zahărul și cu cele 3 linguri pe apă. Se fierbe la foc mic, amestecând până se îngroașă puțin. Crema obținută se lasă la răcit.

Începem să asamblăm prăjitura parlament

După ce este copt blatul, trebuie să fie scos din tavă și lăsat la răcit. Câns s-a răcorit, pune crema de ciocolată, nivelăm, apoi așezăm biscuiții înmuiați în cafea. Sfaturi: crema de ciocolată, poate fi înlocuită cu cremă de fructe sau de caramel, iar cafeaua poate fi înlocuită cu compot sau cafea fără cofeină, în cazul în care prăjitura e pentru copii.

Se amestecă crema din gălbenușuri cu frișca bătută și se pune peste stratul de biscuiți. La final, prăjitura noastră de weekend se decorează cu cacao și ciocolată rasă și se ține la frigider timp de 2 ore înainte de a fi tăiată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini