Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă Griș cu lapte. Secretul desertului din copilărie

Rețetă Griș cu lapte. Secretul desertului din copilărie

Rețetă Griș cu lapte. Secretul desertului din copilărie

Rețetă Griș cu lapte. Secretul desertului din copilărie. Grișul cu lapte este desertul copilăriei. Grișul este iubit și preparat de toată lumea, mai ales pentru copii. Acest desert este nelipsit de la micul dejun și este numai bun dacă vrei să guști un desert tradițional.

Rețetă Griș cu lapte. Secretul desertului din copilărie

Grişul cu lapte este cel mai simplu desert. Se face foarte uşor şi este delicios. Este desertul care ne aduce aminte de copilărie. Fiecare dintre noi cunoaște acest desert tradițional, pe care bunica sau mama îl făcea de fiecare dată când aveai poftă de ceva dulce. Este delicios și ușor de preparat.

Iată care sunt sfaturile pe care trebuie să le urmezi pentru a prepara desertul copilăriei.

Ingrediente pentru grișul cu lapte

3-4 linguri gem sau dulceaţă de caise
1 lingurita coajă de lămâie
1 lingurita unt
1-2 cm baton de vanilie sau un plic zahăr vanilat
2 linguri miere
45 g griş
500 ml lapte
1 portocală

Cum se prepară

Într-o crăticioară cu fundul mai gros se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie. Când laptele clocoteşte se reduce focul şi se adaugă grişul, în ploaie, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe.

Se lasă să fiarbă 9-10 minute, timp în care se adaugă mierea de albine şi coaja rasă de lămâie. Se toarnă în forme unse cu unt şi se lasă 5-6 minute să se răcească.

Între timp, gemul de caise se amestecă cu zeama de la jumătate de portocală şi cu cealaltă jumătate de portocală tăiată cubuleţe. Se pune în farfurioare şi deasupra se răstoarnă budinca din griş. Se ornează cu câteva fire de portocală rasă.

Citeste si:Clătite rețeta originală. Cea mai simplă metodă nu dă greș

Loading...