Clătite rețeta originală. Cea mai simplă metodă nu dă greș. Orice gospodină ar trebui s-o știe, mai ales că e alcătuită din ingrediente simple, la îndemâna oricui.
Clătite rețeta originală. Cea mai simplă metodă nu dă greș!
E un desert absolut delicios și extrem de ușor de făcut, de aici și varietatea de rețete există. Noi vă propunem o rețetă clasică, pe care orice gospodină, fie ea și neexperimentată, ar putea s-o execute fără cusur.
Fiind o rețetă clasică, clătitele pot fi atât aperitiv, cât și desert. Ele pot fi umplute cu ciuperci, spanac, cașcaval, ori cu brânză dulce și stafide, dulceață, gem și finetti. Mare atenție, însă! Încercați să respectați pe cât se poate gramajul ingredientelor. În acest mod, vă asigurați că preparatul dumneavoastră va fi unul reușit.
Ingredientele pentru aluatul clătitelor:
Clătite rețeta originală. Pentru această operațiune aveți nevoie de făină, lapte, ouă, ulei, sar și o păstaie de vanilie. Iată care este gramajul fiecărui ingredient:
250 g faina
550 ml lapte
3 oua
40 ml ulei/unt topit
1 varf cutit sare
1 pastaie vanilie (doar semintele)
Cum se prepară
Mai întâi, punem ouăle într-un bol și adăugăm un vârf de sare. Se amestecă până se omogenizează. Treptat adăugăm peste făină cernută. Atenție, nu mai mult de două-trei linguri deodată.
Într-un vas separat amestecăm laptele ( de preferat la temperatura camerei) și uleiul. Apoi, incorporăm lichidul obținut în compoziție. O facem puțin câte puțin până când aluatul devine din nou lichid. În compoziția finală adaugăm semințele din păstaia de vanilie și lăsam aluatul să se odihnească timp de 20 – 30 de minute.
Pentru coacere aveți nevoie de o tigaie antiaderentă și puțin ulei ori unt. Punem câte un polonic din compoziție în tigaia încinsă și avem grijă să sucim pe cealaltă parte când e cazul. Poftă bună!
Citiți și Reteta zilei: Franzelă coaptă cu cașcaval, unt, usturoi și pătrunjel