Redactia.ro

Reteta zilei:  Franzelă coaptă cu cașcaval, unt, usturoi și pătrunjel

Daca nu ai prea mult timp sa stai in bucatarie si ai ajuns acasa dupa o zi obositoare la birou, asta-i salvarea! Franzelă coaptă cu cașcaval, unt, usturoi și pătrunjel. Buna de te lingi pe degete!

Ai mei sunt mega incantati de fiecare data cand le servesc painea asta la cina.

Iata reteta

  • 1 franzelă veche de o zi
  • 100 g de cașcaval
  • 100 g de unt
  • 3 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel

    Mod de preparare

  • Pentru început, trebuie să dați cașcavalul și usturoiul prin răzătoarea mica, apoi tocați cât mai mărunt verdeața.

    Amestecați bine toate ingredientele și adăugați untul moale. Continuați să amestecați și ați dat gata umplutura.

    Ulterior, veți tăia franzela pe diagonală, dar nu până la capăt. Tot ce mai aveți de făcut este să umpleți tăieturile cu umplutura obținută.

    Înainte de a introduce franzela la cuptor o veți introduce într-o folie de staniol sau de copt.

    Se lasă la cuptor timp de 20 de minute. Poftă bună!

    PAINE DE CASA RETETA SIMPLA PAS CU PAS

  • Paine de casa rapida – Ingrediente

    • 400 g faina
    • 7 g drojdie deshidratata
    • 110 ml apa
    • 100 ml lapte
    • 30 ml ulei de masline
    • 1/2 lingurita mica rasa zahar
    • 1 lingurita mica sare (cca 6 g)

    Cum se face painea de casa? → Mod de preparare aluat

    • Cernem faina printr-o sita cu gauri mici, apoi o amestecam cu drojdia si zaharul.
    • Amestecam laptele si apa si le incalzim la foc mic, cca 1 minut. Amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar usor caldut.
    • Turnam apa si laptele in centrul fainii, adaugam uleiul si incepem sa framantam. Cand aluatul capata consistenta, adaugam sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic.
    • Intindem, cu mainile, aluatul pe masa usor pudrata cu faina, intr-o foaie dreptunghiulara. O rulam, dandu-i o forma de franzela (vezi aici cum se face)  si o asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
    • Efectuam trei incizii pe suprafata painii. Incalzim cuptorul, la temperatura maxima, pentru 1-2 minute, apoi il stingem.
    • Introducem tava in cuptorul stins si o lasam sa dospeasca 30 de minute (de aici si numele retetei), nu mai mult.
Loading...