Redactia.ro
Home » Știri » 3 rețete cu specific mediteranean de care nu te vei sătura niciodată

3 rețete cu specific mediteranean de care nu te vei sătura niciodată

Preparatele mediteranene sunt un amestec bun între rețete moderne și ușoare, cum ar fi labneh bătut, paste cu ciuperci sau aripioare de pui marinate la grătar, și clasicele mediteraneene încercate și adevărate, cum ar fi falafel, moussaka și hummus. Fie că vreți să urmați cea mai bună dietă din lume, fie că sunteți doar în căutarea unor cine mai sănătoase, cu arome mari și strălucitoare, iată 3 rețete cu specific mediteranean de care nu te vei sătura niciodată.

3 rețete cu specific mediteranean de care nu te vei sătura niciodată

Puteți găti cu ușurință rețete mediteraneene colorate cu care vă puteți simți bine, iar lista de rețete de mai jos este un bun început! Așa că, dacă vă întrebați cum arată mâncarea în stil mediteranean, iată:

Micul dejun mediteranean: Çılbır, Ouă poșate turcești

Ce este Çılbır?

Çılbır turcesc, pronunțat chil-bir, este practic ouăle poșate servite pe un pat de iaurt gros, cu usturoi și finisate cu un strop generos de unt încălzit (sau, în cazul meu, un ulei de măsline extravirgin robust) cu un strop bun de piper de Alep (sau fulgi de ardei roșu similari). Ideea majorității oamenilor despre iaurt la micul dejun este ceva dulce, cum ar fi un parfait acoperit cu fructe sau câteva linguri de granola. Dar dacă sunteți gata pentru ceva nou, acest mic dejun savuros cu iaurt din Turcia merită încercat!

Aceste ouă turcești se servesc cel mai bine imediat cu niște pâine rustică cu bucăți pentru a șterge până la ultimul strop din iaurtul bogat și mătăsos! Deoarece ouăle poșate sunt vedeta acestui mic dejun cu ouă turcești, veți dori să vă poșați ouăle perfect, astfel încât să aveți albușuri ferme care învelesc sau acoperă un gălbenuș frumos și curgător în interior.

Cum se poșează un ou

Dacă nu ați mai poșat niciodată un ou, nu vă faceți griji. Este simplu, dar sunt câteva lucruri de care trebuie să țineți cont. Oamenii au idei diferite despre cum să facă ouă poșate perfecte, dar eu vă voi împărtăși ceea ce a funcționat pentru mine:

Fierbeți apa. Într-o cratiță, aduceți apa la fierbere. Eu adaug foarte puțin oțet în apă, ceea ce ajută la menținerea albușului de ou împreună (arată mai bine așa). Acest lucru este opțional, poți să poșezi un ou fără oțet, dar îl recomand, mai ales pentru primele dăți. Dacă nu adăugați o cantitate mare de oțet, gustul nu se va transfera în ou! Spargeți oul și scurgeți albușurile. În loc să sparg ouăle direct în apă, eu prefer să sparg mai întâi câte un ou într-o sită mică cu ochiuri fine. Scuturați puțin sita pentru a permite părții lichide a albușurilor să se scurgă, ceea ce vă oferă ouă poșate cu aspect mai îngrijit.

De ce aveți nevoie pentru a face ouă turcești

Iaurt grecesc – Alegeți iaurt grecesc simplu, cu lapte integral. Asigurați-vă că îl lăsați să ajungă la temperatura camerei pentru această rețetă.
Usturoi – un cățel sau doi de usturoi proaspăt, tocat mărunt.
Ouă
Ulei de măsline extravirgin – În mod tradițional, aceste ouă sunt finisate cu un strop de unt topit, dar eu prefer să folosesc un ulei de măsline extravirgin robust. Puteți vedea preferatele mele aici, iar dacă vă place un ulei de măsline cu un finisaj piperat, încercați EVOO grecesc Early Harvest sau EVOO spaniol Hojiblanca.
Piper de Alep – Fulgii de piper de Alep nu sunt teribil de picanți, deși oferă o lovitură bună și o dulceață subtilă. Puteți folosi alți fulgi de piper roșu pe care îi aveți la îndemână.

Cum se prepară ouăle turcești (Çılbır)

Deși felul final poate părea puțin pretențios, prepararea acestui mic dejun cu ouă poșate și iaurt este surprinzător de ușor. Micul dejun pentru două persoane poate fi gata în doar 10 minute! Pregătiți sosul de iaurt cu usturoi. Bateți împreună iaurtul (la temperatura camerei), usturoiul și sarea. Împărțiți între cele două boluri de servire și lăsați deoparte. Fierbeți ouăle. Fierbeți fiecare ou în apă clocotită timp de aproximativ 2 până la 3 minute (vedeți sfaturile pentru cum să fierbeți ouăle chiar mai sus). Când al doilea ou se gătește, începeți următorul pas.

Iaurtul trebuie să fie la temperatura camerei. Veți dori să folosiți un iaurt gros din lapte integral (de aceea am ales iaurtul grecesc) și va trebui să îl lăsați să ajungă la temperatura camerei înainte de a încorpora usturoiul și celelalte ingrediente. Nu puneți la frigider amestecul de iaurt în timp ce gătiți ouăle.
Nu supraîncălziți uleiul de măsline. Uleiul de măsline și piperul de Alep trebuie să fie încălzite rapid până se încălzesc, dar nu trebuie lăsate pe aragaz la foc mare.
Serviți Cilbir imediat. Cilbir trebuie servit imediat ce ouăle sunt fi

Cele mai suculente copane de pui mediteranene la cuptor

Cea mai bună rețetă de coapse de pui la cuptor este pe cale să se întâmple chiar aici, astăzi! Pui fraged și suculent, acoperit cu o frecție de pui îndrăzneață, plină de arome, și copt rapid în cuptorul încins la foc mare.

Cum se gătesc copanele de pui la cuptor

Această rețetă delicioasă de coapse de pui la cuptor va deveni rapid rețeta ta de bază și necesită doar câțiva pași simpli (rețeta care se poate imprima este chiar mai jos):

Asezonați bine puiul cu sare kosher

Se usucă 8 copane de pui. Când condimentați, asigurați-vă că aplicați sare kosher pe ambele părți ale bucăților de pui și, de asemenea, sub piele. Deoarece mulți dintre noi nu mâncăm pielea, este important să aplicați condimentul sub piele. Puneți puiul deoparte pentru puțin timp, în timp ce pregătiți frecția.

  • Copanele de pui crude, cu piele, așezate pe o tavă de copt
  • Pregătiți friptura pentru pui
  • Pentru a face acest frecție umedă, combinați 5 linguri de pastă de tomate, ⅓ cană de ulei de măsline extravirgin bun și sucul de la 1 lămâie. Adăugați 4 căței de
  • Tocați mărunt usturoiul și puneți câte 1 linguriță de oregano uscat, paprika afumată, chimen și piper negru. Se amestecă bine. Friptura va fi groasă, dar se poate întinde.

Asamblați și coaceți

Ungeți ușor cu ulei de măsline fundul unui vas mare de copt de 9″ x 13″. Aranjați câteva felii de ceapă pe fundul vasului pentru a servi drept pat pentru puiul dumneavoastră. Aranjați puiul deasupra cepei.

Coaceți pe raftul din mijloc al unui cuptor încălzit la 425 grade F timp de aproximativ 40 de minute sau până când puiul este complet gătit. Mie îmi place să îl pun sub grătar pentru câteva minute pentru a obține o piele aurie și crocantă. Într-un cuptor mai bine încălzit, setat la 400 – 425 grade F, coapsele de pui la cuptor se vor găti în aproximativ 40 de minute sau cam așa ceva. Puiul este gata atunci când sucurile sale curg limpede, iar pieile capătă o culoare frumos aurie. Pentru a fi siguri, folosiți un termometru cu citire instantanee pentru a determina dacă puiul este gata; temperatura internă a puiului gătit ar trebui să se înregistreze la 165 grade F în partea cea mai groasă.

Pui la grătar cu salată grecească de quinoa

Ingrediente
225 g de quinoa
25g unt
1 ardei iute roșu, curățat de semințe și tocat mărunt
1 cățel de usturoi, zdrobit
400g mini-filete de pui
1½ linguriță de ulei de măsline extravirgin
300 g de roșii de viță-de-vie, tăiate grosier
o mână de măsline Kalamata negre fără sâmburi
1 ceapă roșie, tăiată mărunt
100 g de brânză feta, fărâmițată
un buchet mic de frunze de mentă, tocate
suc și coajă de ½ lămâie

PASUL 1

Se fierbe quinoa urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi se clătește în apă rece și se scurge bine.

PASUL 2

Între timp, amestecați untul, ardeiul iute și usturoiul până obțineți o pastă. Amestecați fileurile de pui în 2 lingurițe de ulei de măsline cu puțin condiment. Așezați-le într-o tigaie încinsă și gătiți-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până când sunt bine fierte. Se transferă pe o farfurie, se stropesc cu unt picant și se lasă deoparte să se topească.

PASUL 3

Apoi, răsturnați roșiile, măslinele, ceapa, feta și menta într-un bol. Încorporați quinoa gătită. Amestecați cu restul de ulei de măsline, sucul și coaja de lămâie și asezonați bine. Serviți cu fileurile de pui deasupra, stropite cu orice suc de pui cu unt.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: