Redactia.ro
Home » Știri » 3 trasee montane din România care îți oferă priveliști uluitoare. FOTO

3 trasee montane din România care îți oferă priveliști uluitoare. FOTO

GALERIE FOTO (4)

Vara și nu numai, o vacanță la munte poate fi o foarte bună variantă pentru cei care nu agreează aglomerația de la mare și preferă să petreacă timp de calitate în natură. Traseele montane le pot oferi o experiență unică, beneficiile fiind și ele numeroase. Noi vă prezentăm care sunt cele mai frumoase trasee montane din România.

România, trasee montane de poveste

O oportunitate ideală de a cunoaște mediul înconjurător din România o reprezintă traseele montane, care sunt de diferite dificultăți, adecvate fiecărei condiții fizice. Așadar, există trasee montane ușoare, medii și dificile.

Ce să ai la tine când mergi în drumeție

Echipamentul este esențial pentru o drumeție, susțin salvamontiștii. De asemenea, este esențială documentarea cu privire la traseul ce urmează să fie parcurs, precum și verificarea prognozei meteo.

Jacheta impermeabilă este esențială la munte, la fel și o haină mai groasă. Este de dorit ca hainele să fie din fibre sintetice și nu din bumbac, dat fiind faptul că acesta din urmă se usucă mai greu.

În rucsac trebuie puse strict lucrurile esențiale, cum ar fi dulciuri și băuturi energizante, trusa de prim ajutor, lanterna, salteaua de camping, sacul de dormit și cortul, daca e necesar. Hidratarea este esențială astfel că o sticlă de apă nu trebuie să lipsească din rucsac.

Trasee montane din România care îți oferă priveliști uluitoare

Traseul Poiana Pelegii- Lacul Bucura

Acest traseu montan este perfect pentru începători. În doar patru ore se poate parcurge drumul de la Poiana Pelegii la lacul Bucura şi înapoi, fără prea mult efort. De aceea, şi copiii se pot bucura de aceste privelişti din munţii Retezat care îţi taie răsuflarea.

Până la locul de pornire al traseului, adică Poiana Pelegii, accesul se poate face cu maşina, pe un drum forestier, după plata de intrare în Parcul Naţional. Drumul de două ore până la lacul Bucura merită tot efortul. Cel mai mare lac glaciar din România este de o frumuseţe incredibilă, aşa că măcar o dată în viaţă trebuie se ajungeţi acolo.

Traseul Piscul Negru- Lacul Caltun- Vârful Negoiu

Cel mai frumos traseu pentru a ajunge pe al doilea cel mai înalt vârf din România pleacă de la Piscul Negru, unde se ajunge de pe Transfăgărăşan. Drumul până la Negoiu este pentru experimentaţi şi durează în jur de şase ori, dar răsplata este pe măsură.

Circuitul Cheilor Turzii

Acesta este un traseu care se parcurge în aproximativ cinci ore şi este accesibil şi neiniţiaţilor în drumeţii. Cheile Turzii sunt poarta către Apuseni, iar formaţiunile din piatră sculptate de pârâul Hadate sunt fermecătoare de-a dreptul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: