Redactia.ro
Home » Știri » 43 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977! Artiști care au murit în acea zi fatidică

43 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977! Artiști care au murit în acea zi fatidică

43 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977

43 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977! Artiști care au murit în acea zi fatidică. În urmă cu 43 de ani, în această zi avea loc cel mai mare cutremur din România. În acea zi au murit peste 1500 de persoane, printre care numerosi artiști, regizori, actori.

43 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977! Artiști care au murit în acea zi fatidică

Pe 4 martie 1977 avea loc cea mai tristă zi pentru România. În această zi, un cutremur cu magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter a ucis peste 1500 de persoane.

Toma Caragiu, regizorul Alexandru Bocăneț și cântăreața Doina Badea locuiau în centrul Capitalei, iar blocurile lor s-au prăbușit în acea seară. Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț, soțul creatoarei de modă Doina Levintza erau împreună când a avut loc cutremurul și au făcut greșeala de a coborî pe scări. Cei doi au fost găsiți fără suflare printre dărămături.

Doina Badea a murit în urma cutremurului din 77

La un bloc distanță de cel în care stătea Toma Caragiu locuia cântăreața Doina Badea care a murit împreună cu soțul și cei doi copii mici din cauza cutremurului. Artista avea doar 37 de ani.

Deși a fost declarată moartă, trupul acesteia nu a fost găsit niciodată. Autoritățile i-au găsit mâna printre dărămături și au recunoscut-o după verigheta pe care o avea pe deget.

Doina Badea nu era ceea ce s-ar putea numi o cântăreață de turneu, de show, pentru că vocea ei era, fatalmente, mai mult pentru esteți, pentru oameni care apreciază vocea, dar ea nu putea capta foarte mult publicul. Orice piesă de concurs încredințată ei, cum erau piesele acelea ample, festivaliere, cultivate și la San Remo, ea o conducea către premii.’spunea Octavian Ursulescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: