Redactia.ro
Home » Știri » 5 cele mai bune filme cu mafioți în rolurile principale

5 cele mai bune filme cu mafioți în rolurile principale

Cei mai mulți dintre noi nu ar știi din proprie experiență, dar toată lumea a petrecut cel puțin câteva ore trăind pe viu în pantofii celor mai buni criminali din cinematografie. Filmul cu gangsteri există aproape de când au început filmele, iar în ultimul secol și mai mult, mitul s-a răspândit de la mafioții hard-boiled care împroșcă focuri de armă Tommy Gun la executanții yakuza care transformă jocul cu pistolul în artă, mafioți mai mari decât viața în costume din trei piese și șefi de pe stradă al căror imperiu se extinde doar până la capătul blocului.

5 cele mai bune filme cu mafioți în rolurile principale

În mod similar, filmele cu gangsteri sunt la fel de diverse ca și gangsterii înșiși. Unii sunt gălăgioși și violenți, alții intimidează printr-un calm glacial. Unele sunt oribile, altele romantice sau amuzante sau pur și simplu ciudate. Veți găsi toate tipurile pe lista noastră definitivă a celor mai bune filme cu gangsteri din toate timpurile. Haideți să deschidem seiful băncii și să ne uităm în jur – pentru că în aceste filme, crima chiar plătește.

5. Mean Streets (1973)

Oversala amețitoare și plină de străzi a austerității melancolice din „Nașul”, filmul lui Martin Scorsese explorează partea inferioară a visului de gangster. Charlie, în rolul lui Harvey Keitel, care se simte vinovat, este inima filmului, dar Robert De Niro, în rolul incendiarului Johnny Boy, este cel pe care vi-l veți aminti.

4. Reservoir Dogs (1992)

Quentin Tarantino a dat foc scenei cinematografice cu această poveste scânteietoare despre cinci criminali reuniți pentru un jaf care merge prost – fiecare dintre ei fiind numit anonim după o culoare și fiecare fiind interpretat de un actor la fel de bun ca și celălalt. Tarantino trasează consecințele sângeroase cu un spirit sălbatic, o stăpânire magistrală a povestirii și un dialog care este încă de neuitat, trei decenii mai târziu.

3. Goodfellas (1990)

S-ar putea să fie cele mai bune două ore și ceva ale lui Martin Scorsese, acest clasic al crimei cu ritm implacabil, care a servit un festin de dialoguri sărate (cu toții avem citatele noastre preferate) și care, la rândul său, a inspirat direct atât The Sopranos, cât și pe Quentin Tarantino, care a schimbat jocul la orizont. Nu este o exagerare să spunem că Goodfellas este cel mai important film din ultimii 30 de ani. Este cu siguranță cel mai distractiv.

2. The Killing (1956)

Cel mai bun film de genul „o ultimă treabă” realizat vreodată, cel de-al treilea film al lui Stanley Kubrick este un film noir scurt și urât despre un infractor de carieră (Sterling Hayden) care își adună o echipă pentru jaful de pe pista de curse care îi va aduce banii de care are nevoie pentru a ieși din joc și a se căsători cu iubita lui. Kubrick încheie povestea cu un panseu nihilist care face ca până și finalul filmului Dr. Strangelove să pară un „fericiți până la adânci bătrâneți”.

1. The Godfather (1972)

Donul de necontestat al familiei de filme cu gangsteri, tragedia atemporală a lui Francis Ford Coppola despre loialitatea întortocheată și decăderea morală refuză să devină mai puțin puternică sau relevantă. De la momentele sale epice – capul de cal din pat, ochii de pește bulbucați ai lui Luca Brasi – până la cele mai intime detalii (mâinile tremurânde ale lui Enzo brutarul, rețeta de spaghete a lui Clemenza), Nașul nu scoate niciodată din rând nici măcar o cizmă de piele imaculat lucrată. Dacă vom revedea această listă peste un secol, așteptați-vă să se mențină constant pe primul loc.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: