Redactia.ro
Home » Știri » 5 greșeli frecvente la spălatul rufelor. Îți pot strica și hainele și mașina de spălat

5 greșeli frecvente la spălatul rufelor. Îți pot strica și hainele și mașina de spălat

masina-spalat-rufe

Anumite greșeli frecvente la spălatul rufelor ar putea avea efecte mai mult decât neplăcute. Pentru un proces de spălare corect, este important să ținem cont de câteva reguli simple. În caz contrar, hainele se vor uza rapid, iar în timp, chiar mașina de spălat ar putea suferi defecțiuni.

5 greșeli frecvente la spălatul rufelor

1. Prea mult detergent/ balsam de rufe

O cantitate prea mare de detergent va avea drept rezultat decolorarea hainelor sau căpătarea unor dungi/ pete albe. De asemenea, excesul de balsam va împiedica, la finalul ciclului de spălare, clătirea completă a rufelor. Pentru a evita această greșeală, este recomandată citirea atentă a instrucțiunilor de dozare de pe etichetele produselor și folosirea unei căni gradate.

2. Alegerea greșită a programului de spălare

Când alegem programul de spălare trebuie să fim atenți la tipul țesăturilor. În funcție de acestea, trebuie setată temperatura optimă și viteza maximă de centrifugare. Instrucțiunile de spălare și uscare sunt menționate pe etichetele hainelor. Spălarea la temperaturi prea ridicate duce la uzura timpurie a hainelor. Temparatura optimă este de 30-40° C. La 60° C este recomandată doar spălarea articolelor care necesită a fi dezinfectate, precum lenjeria de pat.

3. Cuva, umplută până la refuz

Capacitatea cuvei ar trebui să fie specificată pe aparat. Dacă supraîncărcăm, hainele nu se vor spăla bine, deoarece detergentul nu va pătrunde corespunzător în țesături. De asemenea, mașina de spălat va scoate un zgomot infernal. La polul opus, este contraindicată și lăsarea unui spațiu prea mare. Mașina va funcționa degeaba cu o cuvă aproape goală, iar hainele se vor deteriora. Ideal este ca între rufe și plafonul cuvei să rămână un spațiu cam de 10 cm.

4. Sortarea incorectă a hainelor

Suntem obișnuiți să sortăm hainele strict după culoare și pierdem alte aspect din vedere. Textura este un alt criteriu esențial, în procesul de sortare. Nu trebuie amestecat un pulover de lână cu o bluziță subțire, de vară, din material vaporos. De asemenea, ar trebui să ținem cont de greutatea hainelor. Cele mai grele nu se combină cu cele ușoare, pentru a nu le deteriora pe cele din urmă. Nu în ultimul rând, rufele se sortează și în funcție de cât sunt de murdare.

5. Fermoarele descheiate

În momentul în care punem rufele în mașina de spălat este recomandat să închidem orice fel de fermoar. Altfel, lamele acestuia pot deteriora, în timp, suprafața cuvei. Totodată, fermoarele deschise ar putea agăța și deteriora alte haine. Important este și ca obiecte precum monede, chei, sau alte mărunțișuri să rămână prin buzunare. Acestea pot produce daune mașinii de spălat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: