Redactia.ro
Home » Știri » 5 locuri din Europa pe care să le vizitezi în vacanțe, concedii ori city break-uri

5 locuri din Europa pe care să le vizitezi în vacanțe, concedii ori city break-uri

3 destinații de vacanță pentru toamna lui 2021

Europa este continentul unde poți avea parte de unele dintre cele mai frumoase vacanțe! De la fermecătoarea Italia la romantismul din Paris și la viața de noapte din Amsterdam, sunt orașe pe care nu trebuie să le ratezi vara aceasta! Am făcut un top al locurilor din Europa unde trebuie să ajungi cel puțin o dată în viață.

Locuri din Europa pentru o vacanță perfectă

Valencia, Spania

Dacă întrebi despre Valencia vei vedea în fața ta cum o pereche de ochi ce capătă dimensiunile unei farfurii de supă, acompaniată de un zâmbet fericit, izvorât din amintiri frumoase. Luxuriantul oraș, logodit cu soarele, nu-i obișnuit să rateze ocazii de a cuceri inimi.

Începe prin a urca în Catedrala valenciană, casa Sfântului Graal, și minunează-te la cât de mult verde poate să acopere acest oraș. Coboară apoi în grădinile Turia și descoperă cum albia unui imens râu ce a secat a fost transformată într-un imens parc urban care găzduiește futuristul Oraș al Artelor și Științelor.

După ce te-ntremezi cu niscaiva Agua de Valencia, pornește-o în descoperirea cartierului El Carmen, ia-i la rând buticurile cu marfă locală, clătește-ți ochii cu arta urbană și du-te să-ți saturi poftele culinare mediteraneene în El Mercado Central (atenție, e deschis până la ora 3 dup-amiaza și închis duminica).

Torino, Italia

Torino a fost prima capitală a Italiei și nimeni nu s-a plâns vreodată cum că această frumusețe piemontană nu ar fi meritat titlul din plin. Și-o să găsești cum nu se poate mai potrivită alăturarea de baroc, art nouveau și arhitectură industrială, în vreme ce-o să caști ochii a surprindere aflând că acesta-i locul de naștere al brandurilor Fiat, Nutella și a mai marilor producții cinematografice italiene.

Apropo de acestea din urmă, s-a spus deja o adevărată poveste despre filmele italiene și n-ai decât să o devorezi pe îndelete la Muzeul Național al Cinema-ului, găzduit de impresionanta clădire Mole Antonelliana. Dacă ai o pasiune sau măcar un vag interes în automobilele vintage, fă o oprire la Museo dell’Automobile pentru ca, mai apoi să-ți potolești omeneasca foame, cinând la Quadrilatero Romano.

Bergen, Norvegia

Grația tipic nordică a vechiului oraș Bryggen, cu aleile sale pavate cu lemn și rânduri de clădiri care se susțin amical una pe cealaltă, este întrecută doar de peisajele superbe ale munților sălbatici și ale văilor amețitoare care îl încojoară. Natura de aici este absolut splendindă.

Situat printre fiorduri și dealuri, orașul BergenKODE 3, casa celei mai mari colecții de picturi de Edvard Munch, din afara Oslo-ului. Iar cireașa de pe tort? Nu a fost niciodată mai ieftin să vizitezi orașul Bergen decât este în zilele noastre.

Paris, Franța

Parisul este o destinație de vis pitorească. Răspândită pe malurile râului Seinei în nordul Franței, se remarcă că este una dintre acele metropole extravagante ale lumii.

Urbanul său strălucește cu arhitectura iconică a monumentelor istorice și a palatelor vechi, muzeelor ​​de artă, catedralelor, grădinilor amenajate și a magazinelor de shopping elegante. Monumentele si obiectivele turistice din capitala Frantei, sunt cunoscute

Utrecht, Olanda

La doar 30 de minute distanță de Amsterdam, înțesat de studenți (datorită prețurilor mici) și tipic olandez, vechiul oraș Utrecht este cel mai bine păstrat secret din Olanda, iar atmosfera sa proaspătă, relaxată și progresistă este un mare plus. Ce să faci în Ultrecht?

Fă un tur cu vaporașul, mergi cu bicicleta pe aleile din parcuri și răsfață-te cu crochete lângă Oudegrach, vechiul canal cu apă ce străbate orașul, înainte să urci cele 465 de trepte a Turnului Dom pentru priveliști panoramice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: