Redactia.ro
Home » Știri » 5 locuri și atracții de vizitat în Amsterdam, cel mai frumos oraș din Olanda

5 locuri și atracții de vizitat în Amsterdam, cel mai frumos oraș din Olanda

Una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa, Amsterdam este un oraș compact, fermecător și cosmopolit, care invită la explorare. Cunoscută drept „Veneția Nordului” pentru cele peste 100 de canale, capitala Olandei oferă aventuri turistice ușor de vizitat pe jos, cu bicicleta și cu barca.

5 locuri și atracții de vizitat în Amsterdam, cel mai frumos oraș din Olanda

Arhitectura bine conservată și atrăgătoare a Amsterdamului din secolul al XVII-lea oferă un fundal pitoresc, deși incongruent, pentru un oraș renumit pentru atitudinile sale moderne și progresiste. De la muzeele de artă ale orașului la piețele de flori colorate, de la „coffeeshop-urile” care vând canabis la cartierul roșu, există ceva interesant și unic de descoperit în Amsterdam la fiecare pas.

Casa Anne Frank

Una dintre cele mai vizitate atracții din Amsterdam, Anne Frank Huis este situată de-a lungul canalului Prinsengracht. Structura care a ascuns-o pe Anne Frank, familia ei și alți patru evrei de autoritățile naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial este privită ca un memorial al Holocaustului din 1947, când tatăl lui Anne a publicat jurnalul pe care Anne l-a scris în timp ce trăiau ascunși în clădire.
Un plan de conservare a clădirii a fost pus la cale în 1955, când dezvoltatorii plănuiau să demoleze structura. Clădirea a fost deschisă ca muzeu în 1960. Vizitatorii pot vedea camerele în care a trăit Anne, precum și exponate care relatează viața ei prea scurtă.

Begijnhof

Cartierul Begijnhof, sau Curtea Beguinilor, ocupă cercul central de teren din sistemul circular de canale din Amsterdam. În secolul al XIV-lea, zona era o curte închisă care servea drept reședință pentru frăția surorilor Beguines catolice.
Begijnhof nu era o mănăstire în sensul tradițional, deoarece femeile erau libere să părăsească ordinul dacă alegeau să se căsătorească. Atunci când capela surorilor a fost confiscată în timpul Reformei, acestea au început să se închine în secret la Begijnhof Kapel, o structură fermecătoare dotată cu coloane de marmură și vitralii.
Begijnhof găzduiește, de asemenea, Biserica Reformată Engleză, construită în jurul anului 1392. Cea mai veche casă de lemn păstrată din oraș, care datează din jurul anului 1465, se află, de asemenea, în cadrul Begijnhof.

Muzeul Van Gogh

Situat în partea de nord-vest a Pieței Muzeelor, sau Museumplein, Muzeul Van Gogh găzduiește cea mai mare colecție din lume de picturi și scrisori ale artistului. Amplasat într-o clădire cu patru etaje proiectată de Gerrit Rietveld în anii 1970, muzeul este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Amsterdam.
Două sute de tablouri ale post-impresionistului olandez ocupă al doilea etaj al muzeului. Expuse cronologic, operele de artă oferă privitorilor o privire intimă asupra evoluției stilului lui Van Gogh. Cea de-a treia poveste conține informații despre viața zbuciumată a artistului și despre eforturile depuse pentru restaurarea picturilor sale. La ultimul etaj sunt expuse lucrări ale contemporanilor lui Van Gogh, inclusiv ale unor artiști precum Millet, Gaugin și Daubigny.

Rijksmuseum

Ocupând secțiunea nord-estică a Pieței Muzeelor, Rijksmuseum este, fără îndoială, cel mai important dintre muzeele de artă și istorie ale națiunii. Colecția totală numără mai mult de un milion de artefacte datând din secolul al XIII-lea încoace.
Timp de zeci de ani, colecția a fost găzduită în clădiri din întreaga țară până în 1876, când arhitectul Pierre Cuypers a câștigat un concurs de proiecte și a început construcția Rijksmuseum.
Deschis în 1885, muzeul are în prezent aproximativ 8.000 de obiecte expuse, dintre care cele mai cunoscute sunt picturile lui Rembrandt, Frans Hals și Johannes Vemeer. Capodopera lui Rembrandt, Rondul de noapte, valorează singură prețul de intrare.

Canalele din Amsterdam

Celebrele canale au fost construite în secolul al XVII-lea pentru a controla debitul râului Amstel și pentru a adăuga hectare de teren uscat orașului. Negustorii bogați din Amsterdam au descoperit curând că canalele erau ideale și pentru a-și pune în valoare vilele.
O plimbare cu barca de-a lungul unuia dintre cele 100 de canale ale orașului oferă vizitatorilor un mod relaxant de a vedea arhitectura olandeză tradițională. Străjuite de ulmi și tei și traversate de peste o mie de poduri, canalele găzduiesc aproximativ 2.000 de bărci-casă, inclusiv hoteluri-casă. Operatorii de turism oferă o varietate de croaziere, de la excursii de o oră până la croaziere la lumina lumânărilor.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: