Redactia.ro
Home » Stil de viață » 5 moduri în care poți avea grijă de sufletul tău – luptă împotriva energiilor negative!

5 moduri în care poți avea grijă de sufletul tău – luptă împotriva energiilor negative!

Horoscop zilnic 3 mai 2020

Atunci când în jurul tău se află oameni toxici, este o adevărată provocare să trăiești o viață fericită. Ei vor găsi întotdeauna moduri prin care să se strecoare în vieţile celorlalţi. Vor încerca să pună paie pe foc şi să-i întoarcă pe unii împotriva altora, cu scopul de a manipula un cerc social şi a-şi îndeplini nevoile.

La bază, persoanele de acest fel au lipsă de stimă de sine. Acțiunile lor nu fac altceva decât să planteze sămânţa instabilităţii și în alți oameni pentru a-i trage și pe ei în cuşca nesiguranţei şi a instabilităţii. Vor căuta să te enerveze, să te păcălească, îți vor mânanca energia și timpul.

Nu numai că oamenii toxici îţi pot face viaţa un calvar, dar există riscul ca ei să te tragă în jos, la nivelul lor şi să devii la rândul tău o persoană toxică.

Iată câteva moduri în care poți lupta împotriva energiilor negative:

1. Răspunde cu răbdare, nu prin insulte

În momentul în care o persoană cu o atitudine negativă intră în vorbă cu tine sau încearcă să-ți impună ceva, să te manipuleze ș.a.m.d., cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este să nu arunci insulte asupra ei și să-ți păstrezi răbdarea. Nu te coborî la nivelul său, ba chiar încearcă să pui capăt discuției într-un mod calm. Fii destul de puternic astfel încât să faci un pas în spate și să te îndepărtezi din orice situație dificilă!

2. Stabilește limite. Spune-le când au greşit ceva

Chiar și când greșesc, oamenii toxici vor fugi de responsabilitate și îşi vor justifica acţiunile aducând în discuţie ceva ce a greşit altcineva. În schimb, tu puncează-le erorile, bineînțeles, într-un mod elegant. Este posibil ca ei să-și caute o mulțime de scuze, dar tu insistă. Dacă au ochi să vadă şi urechi să audă, ceea ce le spui îi va ajuta să se dezvolte.

3. Petrece mai mult timp cu prietenii loiali

Găsește-ți anumiți oameni în care să ai încredere, un grup de prieteni loiali pe care să te poţi baza. Ei te vor face mai motivat să-ți atingi țelurile sau te vor susține în urmarea visurilor tale din copilărie. De ce? Fiindcă prietenia adevărată şi loialitatea sunt unele dintre cele mai rare valori din viaţă.

4. Concentrează-te pe soluții și nu pe probleme

Încearcă să nu te gândești numai la părțile negative sau la cât de multe probleme are această persoană. Concentrează-te mai bine asupra felului în care poți gestiona situația în care te afli în așa manieră încât să ieși din ea fără să îți fie rănit sufletul.

5. Oprește-te din a mai încerca să schimbi oamenii

Schimbarea întotdeauna pornește din interior. Așa că, deși poate suna puțin dur, fie accepți cine sunt, fie alegi să trăiești fără oamenii respectivi. Deci nu mai încerca să-i schimbi. În momentul în care faci asta, se închid în ei, încearcă să reziste și să se încăpățâneze să fie la fel. La pol opus, atunci când îi susții și le permiți să fie așa cum își doresc, se schimbă treptat, în cel mai miraculos mod.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: