Redactia.ro
Home » Știri » 6 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină. Mama bărbatului i-a onorat amintirea cu un mesaj plin de durere

6 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină. Mama bărbatului i-a onorat amintirea cu un mesaj plin de durere

GALERIE FOTO (3)

În urmă cu 6 ani, inima polițistului Bogdan Gigină a încetat să bată în timp ce-și servea țara cu multă mândrie. Accidentul a fost un eveniment deosebit de alarmant, iar vinovații au fost chiar cei în numele cărora îi fusese încredințată misiunea din acea seară. Îndurerată peste măsură, familia bărbatului a transmis astăzi un mesaj în onoarea acestuia.

20 octombrie 2015, ziua în care Bogdan Gigină a plecat dintre noi

Bogdan Gigină accident
Locul în care s-a produs accidentul lui Bogdan Gigină

Tragedia a avut loc in zona Bulevardului Stirbei Voda, iar Bogdan Gigina deschidea coloana însărcinată cu transportul lui Gabriel Oprea. Din cauza condițiilor meteorologice dificile, dar și a vitezei de deplasare prea mari, și anume 84 km/h, polițistul nu a mai putut controla motocicleta pe care o conducea și a picat într-o groapă destinată reparării rețelei de distribuție a gazelor.

Trebuie amintit faptul că bărbatul era un cadru de încredere, cu experiență de mai bine de 8 ani în domeniul în care activa. Cunoscuții și colegii săi au fost profund afectați de moartea acestuia, iar el a rămas în amintirea și inimile lor drept un bărbat disciplinat, care s-a supus mereu ordinelor superiorilor săi și și-a îndeplinit îndatoririle exemplar.

Aceste afirmații au fost susținute și de Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Poliției Europol, care a explicat cum acționează personalul SPP și care sunt regulile fundamentale pe care le respectă. Înainte de orice, angajații încalcă regulile de circulație doar dacă primesc un ordin în acest sens, așadar singurul vinovat pentru accidentul care i-a luat viața tânărului polițist ar fi persoana care i-a dat indicațiile.

„Pot să vă spun că angajații de la SPP, fiind militari, sunt foarte disciplinați. Dacă cumva au greșit îi schimbă instant. Pot să vă spun cu certitudine că, cel puțin spp-iștii repartizați demnitarilor îndeplinesc cu sfințenie doar ceea ce li se transmite de către demnitari. Nu o să vedeți niciodată că va trece pe roșu dacă nu îi spune demnitarul.”, a declarat acesta pentru ziare.com.

Cât despre Gabriel Oprea, politicianul care solicitase deplasarea oficială condusă de Bogdan Gigina, poziția sa a rămas neschimbată. Cu toate că a fost învinovățit în mod direct pentru moarta tânărului, neagă în continuare că ar fi dat ordine care să-l pună în pericol.

„Este o cruce pe care o s-o duc toată viața. […] Nu ministrul se ocupă de traseu, nu dă ordine cu ce viteză. Astea sunt povești!”, a declarat acesta în urmă cu un an.

Mesajul transmis de familia lui Bogdan Gigină în memoria sa:

Bogdan Gigină înmormântare
Ceremonia de înmormântare a lui Bogdan Gigină din 2015

„Azi e ziua când ai plecat, ziua aia neagră, grea și urâtă, ziua în care orice aș face lacrimile nu se opresc. Ne lipsești, viața noastră este incompletă și greu de dus fără tine. Ne alinăm sufletul povestind despre tine, mereu, în fiecare zi. Orice am face te întrebam dacă e bine, așa cum făceam atunci când erai aici. Te iubim infinit copilul nostru, îți trimitem toată dragostea noastră și ridicam rugăciune pentru sufletul tău frumos. Dumnezeu să aibă în paza sufletul tău și să te te așeze în lumina fără de sfârșit!”, a scris mama polițistului pe pagina sa de Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: