Redactia.ro
Home » Stil de viață » 7 lucruri fascinante despre femeile din era victoriană

7 lucruri fascinante despre femeile din era victoriană

GALERIE FOTO (2) Era Victoriană

Epoca victoriană a fost o perioadă foarte interesantă din istorie. Încă admirăm moda și felul în care arătau oamenii, pe baza pozelor și tablourilor din vremea aceea. Dar, de asemenea, a fost o perioadă foarte ciudată și dacă sapi mai adânc, o să observi că toate acele imagini sunt doar prefața a tuturor lucrurilor fascinante și, câteodată, bizare, ce se întâmplau pe atunci. Așa că haideți să vorbim despre câteva dintre aceste lucruri.

1. Hainele negre erau foarte populare

Te-ai putea gândi că arătau foarte șic, dar adevăratul motiv pentru care se purtau hainele negre era nivelul ridicat de poluare. Era atât de mult praf în aer, mai ales din cauza cărbunelui, că nu avea niciun sens să porți haine deschise la culoare. Dacă purtau o rochie albă, ar fi devenit imediat gri, așa că majoritatea femeilor preferau hainele negre.

2. Inele de doliu

Un alt lucru pe care victorienii îl făceau, era să poarte bijuterii de doliu. În general, femeile purtau inele făcute din onix negru, pentru a simboliza doliul pentru o persoană decedată, și ceea ce e mai ciudat este că de multe ori, decorau cu fire de păr în loc de bijuterii, cu scopul de a-și aduce aminte de persoana ce a decedat.

3. Actrițe ce plângeau la înmormântări

Era o obișnuință pentru oameni să angajeze femei pentru a plânge la înmormântări, mai ales în cazurile în care persoana decedată nu avea o familie numeroasă sau o soție. Așa că oamenii angajau femei să plângă isteric la înmormântări cu scopul de a face persoana decedată să pară iubită și că i se va simții lipsa.

4. Arsenic Beauty

Multe dintre cosmeticele din era victoriană includeau ca ingredient arsenicul, și nu era un secret, era totul despre vânzări. Femeile credeau că aceste produse fac pielea să arate mult mai bine și mai moale, dar, desigur, folosirea frecventă a acestui produs ducea la niște consecințe foarte grave. Multe persoane ajungeau să aibă intoxicație cu arsenic și, de multe ori, deveneau bolnavi și mureau din această cauză.

5. Corsetele erau populare

Nu e un secret că femeile purtau corsete în perioada victoriană, dar ce nu știe multă lume este faptul că moda a luat o întorsătură drastică către grotesc, strângând talia femeilor, pentru a ajunge să fie de 40 cm. Acest lucru nu a cauzat doar probleme cu respirația, ci și de multe ori, ajungeau organele să se deplaseze, ajungând la probleme medicale foarte serioase.

6. Plăci de modestie

Acesta este un lucru de care rar auzim, dar cum era considerat foarte riscant și necorespunzător ca cineva să își arate gleznele, femeile purtau rochii ce le acopereau complet picioarele. Cu toate acestea, când se așezau, gleznele puteau fi expuse, iar, de aceea, plăcile de modestie au fost inventate.

7. Vizitele de după-amiază

Era considerat nepoliticos și un semn de proastă creștere să vizitezi pe cineva în prima jumătate a zilei, așa că, dacă o femeie dorea să își viziteze o prietenă, era nevoită să aștepte până cel puțin la ora 3 PM. Pe lângă asta, era nepoliticos să stai prea mult, așa că vizitele mereu erau scurte, și dacă cineva venea în timpul vizitei tale, politicos din partea ta era să pleci.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini