Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » 7 lucruri pe care le poți face cu doar câteva picături de spirt

7 lucruri pe care le poți face cu doar câteva picături de spirt

7 lucruri pe care le poți face cu doar câteva picături de spirt

7 lucruri pe care le poți face cu doar câteva picături de spirt. Deși toată lumea îl folosește drept dezinfectant, puțini sunt cei care știu că are și alte calități uimitoare. Te ajuta la curatenie, atunci cand nimic pare ca nu mai functioneaza, elimina cele mai dificile pete dar si mirosurile neplacute.

1) Spre surprinderea tuturor, spirtul poate avea rol și de deodorant. Ei bine, dacă ai plecat pe grabă dimineața de acasă, poți folosi câteva picături din alcoolul medicinal pentru a masca mirosurile neplăcute. Și asta pentru că că spirtul neutralizează bacteriile care cauzează mirosul urât.

2) Elimina mirosul de usturoi de pe maini. Ai curatat usturoi pentru mujdei sau l-ai tocat pentru a-l adăuga în mancare? Cu siguranță, mâinile tale au un miros destul de supărător. Însă pentru această problemă poți folosi cu încredere spirtul! Toarnă putin pe palme si freaca apoi manile. La sfarsit, dupa ce spirtul s-a evaporat, spala-te cu sapun. Mirosul intepator va disparea.

3) Dacă ți-ai dat cumva comandă de încălțăminte, iar produsul este destul de strâmpt și inconfortabil, nu dispra! Spirtul te ajută și în această situație. Îmbibă cu spirt două șosete, apoi introdu-le în interiorul pantofilor. Sub acținea spirtului, pielea naturală se va lăsa devenind mult mai moale și mai flexibilă.

7 lucruri pe care le poți face cu doar câteva picături de spirt

4) Elimină chiar și cele mai dificile pete. Te scapă de petele de ceai, marker permanent sau cerneală. În cazul petelor de cerneală, marker sau ceai, spirtul acționează la fel ca un agent de curățare! Tot ce trebuie să faci este să amesteci spirt cu puțină apă și să aplici soluția pe zonele pătate de pe haine. După aplicare, spală rufele ca de obicei.

5) Nu aplica spirt pe rana deschisă! Deși spirtul este vestit pentru că este un bun dezinfectant, nu se aplică pe rana deschisă. În schimb este recomandat pentru dezinfectarea mâinilor.
De asemenea se poate folosi pentru dezinfectarea unor suprafețe precum biroul, sau chiar electrocasnice.

6) Spirtul acționează la fel ca un degresant de unghii. Dacă nu ai acetonă în casă și vrei să îți îndepărtezi oja de pe unghii, poți încerca spirtul. Însă, înarmează-te cu multă răbdare pentru că procesul va dura mai mult decât de obicei.

7) Te scapă de acarieni. Pulverizează spirt pe perne și canapea. Repetă procesul pentru a scăpa și de ouăle acarienilor. Atenție! Pe perioada în care aplici alcoolul ar fi bine să aviți să dormi acolo.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: