Redactia.ro
Home » Știri » 90 de familii dintr-un bloc din Capitală au rămas fără curent electric de două luni: „Mama mea depinde de aparatul de oxigen”

90 de familii dintr-un bloc din Capitală au rămas fără curent electric de două luni: „Mama mea depinde de aparatul de oxigen”

GALERIE FOTO (5)

90 de familii dintr-un bloc din Capitală au rămas fără curent electric de două luni. Locuitorii blocului de pe strada Nicolae Drăgan, nr.5A, din sectorul 5, au rămas fără curent electric de mai bine de două luni. Iarna se apropie, iar cele 90 de familii nu au apă caldă, curent sau căldură. Unele persoane au nevoie de aparatele de oxigen, dar nu au la ce să le conecteze.

90 de familii dintr-un bloc din Capitală au rămas fără curent electric de două luni: „Mama mea depinde de aparatul de oxigen”

90 de familii dintr-un bloc din Capitală au rămas fără curent electric de două luni. După ce ani la rând blocul situat pe strada Nicolae Drăgan, nr. 5A, din sectorul 5, a fost conectat la energie electrică prin numeroase artificii ilegale, 90 de familii care locuiesc acolo au rămas fără curent electric din 27 iulie. Cu toate că iarna se apropie și vremea va fi tot mai răcoroasă, locuitorii au rămas fără apă caldă, căldură și curent electric.

Păcăliți de dezvoltatorul imobiliar cercetat penal, oamenii așteaptă acum după birocrația de la stat ca să aibă lumină. Mulți dintre ei au nevoie de aparatele de oxigen pentru a respira,dar nu au unde să le conecteze. De asemenea, un bătrân a căzut pe scări și s-a lovit la genunchi pentru că nu a avut lumină pe scară. „Acum câteva zile a căzut cineva pe scări, un bătrân, s-a lovit la genunchi. Deci atenție pe unde mergeți, să vă aprindeți lanternele”, spune o femeie.

Clădirea în formă de L, cu patru etaje, este cufundată în beznă seara și este atât de întuneric,încât pe partea cealaltă a străzii nu ai putea distinge nici măcar silueta. „Aici ești mort fără lanternă”, mai spune cineva.

O bătrână are nevoie de aparat de oxigen

De mai bine de două luni, lanterna a devenit obiectul cel mai de preț pentru cele 90 de familii care locuiesc în blocul din sectorul 5. Mai mult, în fiecare apartament sunt cel puțin câte una pentru fiecare membru„Eu sunt de vreo patru ani aici și era curent când m-am mutat”, spune Elena Guste. Femeia locuiește într-o grasonieră, la primul etaj. Frigiderul s-a transformat într-un dulap cu conserve, bătrâna fiind nevoită să gătească zilnic, pentru că nu are unde să țină mâncarea la rece. În primele zile în care blocul nu a avut curent electric, pubelele de gunoi din fața curții au fost pline de alimente. „Uneori, dau mâncarea-n fiert ca să am și a doua zi”, mărturisește o altă femeie, care locuiește la parterul blocului.

Locuiește împreună cu mama sa care are nevoie de oxigen, dar nu are unde să conecteze aparatul. „Trebuie să închidem și să deschidem geamul noaptea, pentru că mama are nevoie de oxigen”, mai explică ea. Bătrâna suferă de insuficiență respiratorie cronică și trebuie să stea conectată la aparatul de oxigen cel puțin 15 ore pe zi. Este un tratament imposibil de administat în condițiile în care nu au sursă de curent. „Mama mea poate să moară, dacă nu primește suficient oxigen. De-asta trebuie să o scot la aer multe ore. Nu am cuvinte să descriu situația în care suntem. Mama are nevoie de aparatul de oxigen, spune fiica. Viitorilor locatari li s-au spus că au tot ce le trebuie și că-și pot prelua fără probleme apartamentele, pe care le-au plătit 30.000-40.000 de euro. Când și-au dat seama că ceva e în neregulă era deja prea târziu.

Batrana are nevoie de aparatul de oxigen
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: