Redactia.ro
Home » Știri » Polițist român din SUA, ajuns erou. Tânărul de doar 22 de ani se zbate între viață și moarte: “Rugaţi-vă”

Polițist român din SUA, ajuns erou. Tânărul de doar 22 de ani se zbate între viață și moarte: “Rugaţi-vă”

GALERIE FOTO (2)

S-a întâmplat în Statele Unite ale Americii, unde tânărul de 22 de ani de origine română, ofițer în Arizona, a ajuns erou pentru toți. A ajuns să se zbată între viață și moarte, după o misiune. Colegii săi, alături de familia lui Moldovan se roagă acum pentru el.

Ofițerul de poliție Tyler Moldovan se afla într-o misiune de patrulare când, prin stație, a fost trimis să intervină în cazul unui șofer care facea manevre periculoase pe șosea.

Polițist român din SUA, ajuns erou. La doar 22 de ani se zbate între viață și moarte: “Rugaţi-vă”

A găsit mașina celui căutat în parcarea unui complex de locuințe din Phoenix, Arizona, apoi s-a dus la apartamentul unde avea informații că se află cel urmărit. Individul se ascundea în spatele unui perete, iar când l-a văzut pe polițistul român a tras în el. Moldovan a căzut la pământ secerat de gloanțe.

Jeri Williams, șeful Poliției din Phoenix: ”A deschis focul asupra lui Moldovan, împuşcându-l de mai multe ori. Ceilalţi poliţişti aflaţi la faţa locului au reuşit să-l imobilizeze pe suspect. Nici unul dintre aceştia nu a apucat să deschidă focul. (…) Tyler a făcut exact ce ne aşteptăm să facă toţi ofiţerii de poliţie. Şi asta înseamnă să lupte. Şi să continue să lupte. Rugaţi-vă! (…) Poliţiştii îmbracă uniforma în fiecare zi fără să ştie ce se va întâmpla cu ei când intră în tură. Ei sunt adevăraţi eroi!”

Moldovan, polițistul erou în SUA, abia împlinise 22 de ani

Tyler Moldovan abia împlinise 22 de ani luna trecută. Lucrează ca ofițer în poliția statului Arizona din martie, imediat după ce a absolvit Academia de Poliție. Este căsătorit din vară cu o româncă și își făceau planuri să vină în țară, la Oradea, de unde se trage familia lui. Acum doctorii spitalului din Phoenix fac tot ce pot ca să îi salveze viața.

Teodor Bănoi, rudă: ”Toată lumea a mers la spital să fie aproape de el. Așteaptă vești, din păcate nu sunt foarte bune veștile. ”Era un vis al lui să fie polițist”

Radu Opat, socrul lui Tyler Moldovan: ”Se pare că un pic mișcă picioarele, pleoapele, noi credem totuși că Dumnezeul nostru va lucra și va începe procesul de vindecare (…) Și noi și părinții lui am fost tot timpul îngrijorați de o astfel de carieră”.

În spital, ofițerul Tyler Moldovan este vegheat de soția lui – o tânără de origine română, cu care se căsătorise în vară și plănuia să vină în vacanță, la Oradea, de unde se trag ai lui. În Statele Unite ale Americii, tânărul de 22 de ani este considerat un adevărat erou.

Tyler Moldovan provine dintr-o familie de români penticostali plecați în Statele Unite înainte de Revoluția din 1989. În Arizona, face parte dintr-o comunitate de 30.000 de români.

Cel care l-a împușcat pe Tyler Moldovan este un individ extrem de periculos. Essa Williams abia ieșise din închisoare anul trecut. Fusese condamnat pentru jaf armat. Acum este acuzat de crimă de gradul întâi, port ilegal de armă și împotrivire la arestare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: