Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM. 14 județe intră sub cod galben, până miercuri seară. Harta zonelor vizate de fenomene periculoase

Alertă ANM. 14 județe intră sub cod galben, până miercuri seară. Harta zonelor vizate de fenomene periculoase

GALERIE FOTO (4)

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme severă în mai multe județe. Avertizarea intră în vigoare în această seară și este valabilă până mâine, la ora 18.00.

Potrivit informațiilor furnizate de ANM, vremea ne ia din nou prin surprindere cu un episod de vreme severă la început de an.

Alertă ANM: 14 județe sub cod galben

Vremea ne dă bătăi de cap, din nou. 14 județe vor intra sub cod galben de vreme rea în următoarele ore.

Potrivit informațiilor privind starea vremii, în intervalul 4 ianuarie, ora 20 – 5 ianuarie, ora 18, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, precum și în zona joasă a județelor Alba, Suceava și Neamț, vântul va avea intensificări cu viteze de 70…80 km/h și temporar de peste 90 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…55 km/h, se vor semnala local și în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Dobrogei.

Pericol de inundații: cod galben emis și de hidrologi

Hidrologii au emis, o avertizare cod galben de inundații care vizează râuri din bazinele hidrografice Tisa, Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş și Someşul Mare.

Avertizarea este valabilă de marți, la ora 13:00, până joi, la ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice Tisa – sector aval intrarea ȋn ţară, Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare miercuri, pe unele râuri din judeţele Maramureş şi Satu Mare.

Temperaturi de primăvară la început de ianuarie 2022

În prima săptămână din ianuarie, vremea este desosebit de caldă pentru începutul anului. Marți, 4 ianuarie, temperaturi de primăvară în multe zone și 16-17 grade în partea de sud-vest a țării. Joi se răcește în jumătatea nordică. Vineri, aerul rece va cuprinde toată țara și maximele se opresc pe la 6-7 grade.

În București, vremea pe 4 ianuarie este neobișnuit de caldă pentru început de an. Va fi o zi cu soare, vânt domol și 12 grade după prânz. Urmează o noapte liniștită, cu câțiva nori și condiții de ceață spre dimineață. Minima ajunge pe la 2-3 grade- o valoare mai potrivită pentru miezul zilei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini