Redactia.ro
Home » Știri » Iată cele mai frumoase 6 orașe din Franța. Galerie FOTO

Iată cele mai frumoase 6 orașe din Franța. Galerie FOTO

GALERIE FOTO (6)

Franța este una dintre cele mai frumoase țări din Europa și, deși mulți oameni asociază Franța doar cu Parisul, această țară are de fapt multe alte orașe uimitoare de oferit. Așadar, dacă sunteți gata să priviți dincolo de Paris și să descoperiți mai multe părți ale Franței, sunteți în locul potrivit! Iată o listă cu cele mai frumoase orașe din Franța pe care trebuie să le treci pe lista ta de dorințe din Franța.

Cele mai frumoase orașe din Franța pe care trebuie să le vizitezi

Iată care sunt cele mai frumoase orașe din Franța, împreună cu o mulțime de recomandări utile despre cele mai bune lucruri de făcut în fiecare locație, cât timp să petreci acolo și o mulțime de alte sfaturi din interior. Haideți să ne apucăm de treabă!

Paris

Fiind unul dintre cele mai emblematice orașe din întreaga lume, Parisul nu are nevoie de o prezentare adecvată. Nu este doar unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, ci și unul dintre cele mai vizitate – peste 40 de milioane de turiști au vizitat Parisul în 2018.

Dacă vizitați Parisul pentru prima dată, vizitarea faimosului Turn Eiffel trebuie să fie pe itinerariul dumneavoastră. Nicio fotografie nu face dreptate cât de incredibilă este Doamna de Fier în viața reală! Dacă doriți să faceți fotografii uimitoare cu Turnul Eiffel, mergeți la Trocadero, pe cealaltă parte a râului Sena. Această piață frumoasă oferă o priveliște incredibilă a Turnului Eiffel, nu e de mirare că este unul dintre cele mai populare locuri Instagram din Paris!

Parisul găzduiește, de asemenea, multe muzee de clasă mondială și, deși mulți oameni decid să viziteze Louvre pentru a vedea Mona Lisa, Musée d’Orsay și Musée Rodin merită, de asemenea, explorate. Printre cele mai bune lucruri de făcut în Paris se numără cumpărăturile pe Champs-Elysées, mâncatul nenumăratelor macarons și croissante, vizitarea Sacré-Coeur, rătăcirea pe străzile drăguțe din Montmartre (care este una dintre cele mai bune zone în care să stai în Paris) și vizionarea unui spectacol la celebrul Moulin Rouge.

Parisul rămâne orașul iubirii eterne

Deoarece Parisul este unul dintre cele mai interesante și mai frumoase orașe din Franța, puteți petrece cu ușurință săptămâni întregi acolo fără să vă plictisiți. Deși puteți vedea multe într-o singură zi în Paris, este mai bine să petreceți cel puțin 4 zile în Paris pentru a descoperi cele mai bune locuri din oraș.

Puteți găsi o gamă largă de unități de cazare în Paris, dar dacă doriți să vă faceți sejurul și mai memorabil, rezervați unul dintre hotelurile cu vedere la Turnul Eiffel!

Dacă plănuiești să stai mai mult timp sau ai ceva timp în plus, merită să te gândești să faci câteva excursii de o zi din Paris. Disneyland și Palatul Versailles sunt, de obicei, cele mai populare alegeri, dar, datorită sistemului feroviar uimitor, puteți ajunge cu ușurință la Strasbourg, Metz sau chiar la Londra în câteva ore.

Versailles

Versailles este un mic oraș situat la 40 km (25 de mile) la vest de Paris. Versailles are statutul de „oraș regal”, deoarece a fost cândva casa regilor Franței.

Apropierea Versailles-ului de capitala franceză și legăturile bune cu trenul, fac din acest oraș o destinație excelentă pentru o excursie de o zi din Paris. Adevărul este că Versailles are mult mai multe de oferit decât Palatul Versailles, de aceea se recomandă un sejur de două sau trei zile.

Dedicați o zi pentru a explora orașul și una sau două zile pentru a parcurge domeniul Versailles. Orașul Versailles are o piață plină de culoare și frumoase conace private din secolele XVII-XVIII.

Casele mai apropiate de Palat au fost ocupate de personalul direct al regelui și, prin urmare, sunt mai bogate. De asemenea, poate doriți să vizitați Opera Regală și Biserica barocă Notre Dame de Versailles din centrul orașului.

În interiorul domeniului Versailles se află Palatul Versailles, Trianonurile (Petit Trianon, Grand Trianon și Hamlet al Reginei), parcul și pădurea. Pentru vizitarea Domeniului Versailles, există bilete de tip pașaport care includ accesul fără coadă la toate aceste locuri, ceea ce înseamnă că puteți economisi bani.

Honfleur

Situat pe coasta de nord a Franței, în regiunea Calvados, se află micul și pitorescul oraș-port Honfleur. Inițial, a fost un oraș pescăresc pe estuarul Senei, dar datorită frumuseții zonei și a luminii limpezi, a devenit unul dintre cele mai frumoase orașe din Franța și un loc preferat de artiștii impresionismului.

Iar dacă doriți să mergeți mai departe, puteți face o excursie cu barca în jurul portului și până la podul de cabluri Pont de Normandie sau puteți vizita stațiunile balneare din secolul al XIX-lea Deauville și Trouville.

Dunkerque

Deși mulți oameni vizitează Dunkerque cu scopul de a traversa Canalul Mânecii cu feribotul, există multe activități pe care le puteți face acolo dacă aveți timp înainte de traversarea Canalului Mânecii.

Plajele din Dunkerque au fost scena uneia dintre cele mai mari misiuni de evacuare din cel de-al Doilea Război Mondial, care a fost realizată în principal de civili care au plecat cu micile lor nave din Anglia pentru a prelua trupele aliate blocate pe plajă. Puteți petrece timp pe plajă sau vă puteți plimba pe esplanadă pentru a vă face o idee despre pericolul în care se aflau soldații.

În prezent, esplanada se umple rapid cu clădiri înalte și magazine, dar există câteva monumente de-a lungul plajei unde vă puteți opri pentru a vă prezenta omagiile. Puteți vizita, de asemenea, Musee Dunkirk, care se ocupă cu salvarea și cu Franța în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și este situat chiar în spatele plajei.

Dacă aveți mai mult timp la Dunkerque, puteți vizita Commonwealth War Graves, The Zoo și The Church, care sunt toate locuri istorice uimitoare.

Metz

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Franța este Metz, situat la est de Paris, la mai puțin de o oră și jumătate cu trenul. Există o mulțime de lucruri de făcut în Metz, de la plimbări de-a lungul râului până la explorarea clădirilor istorice.

Cel mai proeminent punct de reper este, fără îndoială, uimitoarea catedrală din Metz, o minune gotică și renascentistă care se ridică deasupra orașului și care poate fi văzută chiar și de pe autostrada principală atunci când treceți pe acolo.

Interiorul său uimitor este luminat prin sute de vitralii, ceea ce a dat catedralei porecla „Lanterna lui Dumnezeu”.

Centrul istoric al orașului Metz este, de asemenea, frumos, cu case înalte, în culori pastelate, cu ferestre în stil mediteranean, în jurul pieței Place Saint Louis din secolul al XIV-lea.

În Metz, puteți găsi una dintre cele mai vechi biserici din Europa, Bazilica Saint-Pierre-Aux-Nonnains, construită inițial în anul 380 ca stațiune balneară romană.

O altă atracție interesantă este medievala Porte des Allemands, care constă din două turnuri, o poartă fortificată și un pod de piatră care traversează râul verde. Mai departe, în josul râului, puteți vedea și splendidul Temple Neuf, care este situat pe o insulă în râu, conectată prin poduri la continent.

Metz este un oraș frumos de parcurs pe jos, cu o mulțime de spații verzi și reprezintă un mic city break perfect.

Strasbourg

Strasbourg este capitala regiunii istorice Alsacia și, din 2016, este și capitala noii regiuni franceze Grand Est. Orașul se află la 490 km (300 de mile) la est de Paris, dar este la doar 2 ore de mers cu trenul TGV care pleacă din Paris Gare de l’Est.

Strasbourg este situat nu departe de granița cu Germania și, de-a lungul secolelor, orașul a trecut de multe ori din Franța în Germania și înapoi în Franța.

De aceea, Strasbourg are un amestec de culturi, cu case drăguțe cu colț de lemn – la fel ca de cealaltă parte a graniței – și o bucătărie locală interesantă, cu mâncăruri tipice precum baeckeoffe, flammekueche, choucroute, spaetzle și bretzel. Strasbourg (și Alsacia, în general) este, de asemenea, renumit pentru vinurile sale excelente, în special cele albe.

În ciuda faptului că este recomandat să petreceți cel puțin 2 zile la Strasbourg, este posibil să vedeți majoritatea obiectivelor turistice principale într-o singură excursie de o zi din Paris. Unul dintre acestea este Notre Dame din Strasbourg, impresionanta catedrală gotică cu un singur turn. Dacă vremea este bună și cerul este albastru, urcați în vârf pentru o priveliște superbă asupra Pădurii Negre din Germania.

Lista de lucruri de făcut în Strasbourg include La Maison Kammerzell, o bijuterie a arhitecturii renascentiste, cu frumoasa sa fațadă cu colț de lemn, și faimosul (și turistic) cartier La Petite France, cu canalele sale și arhitectura sa frumoasă. Dacă sunteți în căutarea celor mai bune orașe de vizitat în Franța, Strasbourg trebuie să fie cu siguranță pe lista dumneavoastră!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: