Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar 29 septembrie 2022. Sfântul Chiriac Sihastrul, făcător de minuni, prăznuit în această zi. Rugăciunea care te scapă de toate bolile știute și neștiute

Calendar 29 septembrie 2022. Sfântul Chiriac Sihastrul, făcător de minuni, prăznuit în această zi. Rugăciunea care te scapă de toate bolile știute și neștiute

GALERIE FOTO (2)

Calendar 29 septembrie 2022. Sfântul Chiriac Sihastrul, făcător de minuni, prăznuit în această zi. Rugăciunea care te scapă de toate bolile știute și neștiute.

Calendar 29 septembrie 2022. Sfântul Chiriac Sihastrul

În fiecare an, pe data de 29 septembrie 2022, este prăznuit Sfântul Chiriac Sihastrul. Acesta s-a născut în Corint, în anul 448, în timpul domniei împăratului Teodosie cel Mic. Acesta a fost nepotul Episcopului Petru al Corintului, motiv pentru care, încă din timpul copilăriei a fost declarat citeț al bisericii catedralei. Atunci când Sfântul Chiriac Sihastrul a ajuns la vârsta de 18 ani, a ajuns la Ierusalim, acolo unde l-a cunoscut pe Sfântul Eftimie.

El a fost cel care i-a prorocit că va ajunge un mare duhovnic. Sfântul Eftimie l-a convertit la monahism și l-a trimis la Sfântul Gherasim, de la Iordan, acolo unde Sfântul Chiriac Sihastrul a trăit timp de nouă ani. După ce Sfântul Gherasim s-a stins din viață, Sfântul Chiriac Sihastrul s-a întors la Mănăstirea Sfântului Eftimie.

Sfântul Chiriac Sihastrul a mărturisit că în întreaga sa viață, nu a mâncat în timp de zi, dar nici nu s-a culcat fiind supărat pe cineva. Este cunoscut faptul că Sfântul Chiriac Sihastrul a fost apreciat și iubit de oameni pentru darul facerii de minuni. Sinaxarul îl amintește ca fiind „puternic vindecător al bolnavilor, și blând mângâietor al celor întristați”. Sfântul Chiriac Sihastrul a fost cunoscut ca fiind un mare luminator al Bisericii și Stâlp al Ortodoxiei. Acesta s-a stins din viață în anul 557.

Rugăciune către Sfântul Chiriac Sihastrul

Cântarea 1, glasul al 8-lea.

Irmosul:

“Cântare să înălţăm, popoare, Minunatului Dumnezeului nostru, Celui Ce a izbăvit din robie pe Israel, cântare de biruinţă cântându-I şi grăind: să cântăm Ţie Unuia, Stăpânului!

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Chiriac, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Ca să laud după vrednicie pe Cuviosul Chiriac, laudă de Dumnezeiască cunoştinţă şi de daruri dă-mi mie, Hristoase, prin rugăciunile lui. Că Tu eşti Comoara învăţăturilor celor înţelepte şi mai presus de cuvânt.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Chiriac, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Primindu-mă cu voie bună pe mine, care aduc ţie acum laudă, Fericite Chiriac, roagă-te lui Hristos să mă împărtăşesc de Dumnezeiasca Rază de Lumină şi să câştig mântuirea cea adevărată.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Chiriac, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Biruit-ai pe stăpânii întunericului, părinte, întărindu-te cu puterea cea tare a Stăpânului, Preafericite Chiriac! Şi mergând după urmele Lui, ai ajuns la odihna cea de sus.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Arătat-ai pe pământ râvnă asemenea cu îngerii şi tot cugetul trupului l-ai supus Duhului Celui Purtător de viaţă. Pentru aceasta acum dănţuieşti împreună cu ei în ceruri, purtătorule de Dumnezeu, Sfinte Chiriac.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Scară Înţelegătoare te-ai arătat, care a văzut-o Iacob, alesul lui Dumnezeu, prin care în chip de negrăit S-a pogorât Cel fără de trup, ca să Se Întrupeze Neschimbat mai presus de cuvânt din tine, Născătoare de Dumnezeu.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini