Redactia.ro
Home » Stil de viață » Preparatul gustos care scurtează viața cu 36 de minute. Renunță acum la el

Preparatul gustos care scurtează viața cu 36 de minute. Renunță acum la el

GALERIE FOTO (2) Preparatul gustos care scurtează viața cu 36 de minute. Renunță acum la el

E gustos, dar ne face rău. Iată ce preparat alimentar scurtează viața cu 36 de minute, conform studiilor specialiștilor. Evident, el dăunează sănătății și ar trebui să renunțăm să îl mai consumăm.

Preparatul gustos care scurtează viața cu 36 de minute. Renunță acum la el

Cercetătorii de la Universitatea Michigan au efectuat un studiu care a analizat impactul a peste 5.800 de preparate alimentare asupra longevității. Iată unul dintre ele, care este pe cât de delicios, pe atât de nociv.

Așdar, data viitoare când vă este poftă de un hotdog, gândiți-vă dacă vă doriți atât de mult să îl mâncați încât să pierdeți 36 de minute din viață. Atât de mult scurtează, în medie, acest preparat viața unei persoane, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Michigan. Hotdog-urile reduc speranța de viață din cauza nivelului ridicat de sare, grăsimi saturate și conservanți, a relatat lovefood.com.

Foto: Pexels

Pe aceeași listă sunt și sarea, mezelurile, băuturile dulci și alcoolul.

Totodată, potrivit aceluiași site, conform unui studiu finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates, consumul excesiv de sare a fost responsabil pentru trei milioane de decese la nivel mondial în 2017.

Campania Action on Salt din Marea Britanie afirmă că aportul ridicat de sare provoacă hipertensiune arterială, ceea ce duce la accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord și insuficiență cardiacă. Trebuie să fim atenți să citim etichetele de fiecare dată când avem timp și să căutăm versiuni de produse care au un conținut mai scăzut de sare.

În 2020, în Marea Britanie, au existat aproape 9.000 de decese din cauza consumului de alcool, potrivit NHS. Alcoolul este, de asemenea, un factor în apariția mai multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, de gură și esofagian.

Preparatul gustos care scurtează viața cu 36 de minute. Renunță acum la el
Foto: Pexels
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: