Redactia.ro
Home » Homepage » EXCLUSIV. Bogdan Ioan, despre începuturile în muzică și viața de familie. Câștigătorul de la „Vocea României” a avut nuntă și botez în aceeași zi: „O petrecere super reușită”

EXCLUSIV. Bogdan Ioan, despre începuturile în muzică și viața de familie. Câștigătorul de la „Vocea României” a avut nuntă și botez în aceeași zi: „O petrecere super reușită”

GALERIE FOTO (3)

Bogdan Ioan, cunoscut publicului odată cu participarea la concursul de talente Vocea României și câștigătorul ediției din 2018, vine cu o presă fresh: „Trezește-mă”.

Artistul a cucerit publicul instant cu vocea sa incredibilă, iar prima sa apariție în concurs, cover-ul piesei „Earth Song” de la Michael Jackson, a cumulat peste 50 de milioane de vizualizări pe YouTube până în prezent. Prestația sa a intrat în topul global The Voice Top 10 Acts, iar tânărul i-a impresionat pe cei patru jurați, Smiley, Andra, Irina Rimes și Tudor Chirilă cu momentul său. Artistul a lansat de atunci o serie de piese precum „Friday Mood”, „If I” sau „Tu”, iar acum vine cu un nou single, „Trezește-mă”, cu care este hotărât să cucerească inimile ascultătorilor.

Ce voiai să te faci când erai mic? A fost muzica dintotdeauna parte din viața ta?

Am crescut într-o familie în care se ascultă numai muzică bună de la Ray Charles, Queen până la Michael Jackson, Phoenix și așa mai departe. Chiar dacă nu îmi aduc aminte foarte multe lucruri de când aveam 3-4 ani, ai mei mi-au povestit că eram foarte energic când auzeam muzică, începeam să dansez și să mă exteriorizez într-un mod aparte. Primul impact mai serios a fost când am văzut pentru prima dată Thriller, aveam în jur de 5 6 ani. Deși eram și un pic speriat de acei zombie, eram fascinat de îmbinarea dintre mișcările lui Michael Jackson, groove-ul piesei și acea sincronizare perfectă a dansatorilor.

Atunci cred că în subconștient s-a plantat o sămânța care a înflorit ușor-ușor de-a lungul anilor, având o finalitate cu acel moment de la Vocea României. Paradoxal, când eram întrebat ce vreau să mă fac când voi fi mare, eu răspundeam foarte convins că vreau să fiu fotbalist, chiar dacă nu am jucat la niciun club de fotbal, dar îmi plăcea foarte mult să joc fotbal. Eram fan Ronaldo, brazilianul. Chiar obișnuiam să mă rad în cap în fiecare vară până pe la vârstă de 12 ani, doar că să arăt că el.

Care a fost momentul când ți-ai dat seama că vrei să faci o carieră din muzică?

Când mă uit în urmă la viața mea, deși am luat contact cu muzica prin dans, (eu am făcut dans sportiv de performanță timp de 10 ani), nu mi-a trecut o secundă prin minte că vreau să îmi fac o carieră în muzică, să cant. Până pe la 17-18 ani nici nu știam că pot să cant. Am mai spus-o și o repet… Michael Jackson este motivul pentru  am încercat să văd dacă pot cânta și în același timp mi-a dat motivația și încăpățânarea să nu mă las până nu reușesc și eu să cant în genul lui. Totul a plecat dintr-o pasiune nebună pentru cel mai mare artist din istoria muzicii, zic eu.

Consideri că un artist poate trăi din muzică în România?

În România avem o industrie ușor bizară, dacă ar fi comparăm cu ce se întâmplă în Statele Unite sau Marea Britanie, de exemplu. În România, dacă vrei să trăiești bine doar din stream-uri pe Spotify și Youtube și se mai întâmplă să cânți alt gen care nu e din zona balcanică, este foarte greu. Cred că trebuie să fie un echilibru între evenimente și difuzări, dar dacă ești la început de carieră este foarte greu pentru că ai nevoie de venituri, în același timp trebuie să te faci cât mai cunoscut publicului, iar pentru asta ai nevoie de piese, reclamă, promovare, implicit ai nevoie de bani, Astfel, mi se pare că se pierd mulți artiști talentați la început de drum. Eu personal, am ales să merg pe direcția muzicală cu care mă simt eu cel mai confortabil, și cred că voi reuși prin perseverență.

Am norocul că am dat de o echipa minunată, începând cu cel care a crezut cel mai mult în potențialul meu și care are răbdare cu mine, Magic Juice, și continuând cu PR-ul care mă ajută foarte mult, Luisa Ene. Este foarte important să ai în spatele tău oameni care cred în ține și care se implică și uman. Țin foarte mult la partea umană. Este un factor foarte important atunci când aleg cu cine colaborez. Din păcate, în ziua de azi, totul se rezumă la bani, și vezi din ce în ce mai puțini „oameni„ în industrie. De asta îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi, pentru că am reușit să cunosc persoanele potrivite. Sunt convins că vom reuși împreună.

Spune-ne câțiva artiști autohtoni care te inspiră, cu care ți-ar plăcea să colaborezi în viitor.

Sunt câțiva artiști pe care îi admir și care mi se par foarte buni. Aș începe cu Dora Gaitanovici, care chiar a concurat cu mine în finala Vocea României. Fata aceasta merită absolut tot ce este mai bun și mă bucur că este din ce în ce mai vizibilă mai ales că nu cântă un gen din zona mainstream. Mi-ar plăcea să facem o piesă împreună la un moment dat. Feli mi se pare o voce extraordinară și un om bun cu care mi-ar plăcea să colaborez. Noi chiar am avut un moment frumos în finală și îi mulțumesc din nou pentru acest lucru.

În afară de muzică, ce te mai face fericit?

În perioada aceasta, timpul pe care îl petrec cu soția și fetița mea este de neprețuit. Mi-aș fi dorit să am mai mult timp petrecut cu ele. Să o văd pe cea mică cum crește, cum se dezvoltă, cum râde, este ceva ce nu pot descrie în cuvinte. Să o văd cum face fețe după fiecare linguriță de mâncare, este ceva sublim. E ca un stand-up comedy al bebelușilor acasă la noi.

Apropo de ce te mai face fericit, recent te-ai căsătorit și ai și o fetiță. Cum a fost la nuntă și botez?

Da, pe 5 noiembrie am avut nunta noastră și botezul Petrei, sau mai bine zis „nuntezul”, și pot spune că a fost o petrecere super reușită, mai ales că am avut și tematică LIVE CONCERT, iar cea mică a stat cu noi la petrecere până dimineață. Am ținut-o pe rând în port-bebe și a dormit, a dansat cu noi, a râs, a fost super. A avut și o pereche de căști pentru a o proteja de zgomot și a rezistat neașteptat de bine. Chiar toți invitații se mirau și chiar au apreciat că a fost și ea prezentă cu noi. A fost un moment când am fost invitat de band să cant o piesă alături de ei și m-au prins cu Petra în brațe, și am cântat așa. Soția s-a alăturat și ea pe scenă și în final a fost un moment de familie inedit.

Ce muzică asculți când îți cauți inspirația?

Depinde și de starea mea din acel moment. Dacă sunt ușor trist sau melancolic, automat, va ieși o piesă mai pe feeling. În general ascult muzică în limba engleză: The Weeknd, Bruno Marș, Justin Timberlake, Ed Sheeran, dar obișnuiesc să ascult și muzică veche. Îmi place foarte mult Sting. Ascult și mulți artiști de pe Spotify care nu sunt atât de cunoscuți, dar sunt foarte talentați. Încerc să ascult și să învăț în continuare, să fiu la curent cu muzică nouă.

Care sunt locurile tale preferate din București?

Sincer nu prea îmi place și nici nu obișnuiesc să ies în cafenele, cluburi, restaurante. În general ies în parcuri cu familia. Mergem în fiecare weekend în Tineretului și în parcul IOR. Petrec timp cu familia și în același timp mă încarc de la natură.

Unde te vezi peste 5 ani, ca artist?

Nu știu ce va fi peste 5 ani, dar știu că mai devreme sau mai târziu voi ajunge acolo unde mi-am propus, adică să fiu artist, să bucur oamenii prin muzică mea și automat să pot trăi din muzică, pentru că este cea mai mare pasiune și este singurul domeniu în care nu simt că muncesc.

Unde te pot asculta oamenii în următoarea perioadă? Ce planuri de viitor ai?

Pentru cei care mă urmăresc și mă susțin în continuare vreau să le transmit că va urmă o perioada mult mai bogată muzical, voi fi mai prezent și abia aștept să ne vedem cât mai des la concerte. Vă mulțumesc încă o dată că mă susțineți!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: